(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © Photo News

OVERZICHT. Aantal coronabesmettingen stijgt verder, meer dan 500 nieuwe gevallen op 22 juli

Het gemiddeld aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus is in de week van 16 tot en met 22 juli toegenomen tot 255,3 (afgerond 255). Het gaat om een stijging met 71 procent tegenover de week voordien. Afgelopen woensdag 22 juli bedroeg het aantal nieuwe besmettingen maar liefst 534. Ongeveer de helft van die nieuwe gevallen werd vastgesteld in de provincie Antwerpen. Dat blijkt uit de gegevens van het online dashboard van Sciensano.

88 reacties

  • Nadine Huldemont

    4 jaar geleden
    Kent iemand het aantal besmettingen per bevolkingsgroep want dan kan men beter inschatten hoe we ons moeten wapenen tegen het virus, of mag men dat niet meedelen om sommigen te stigmatiseren?
  • Joan Vliegen

    4 jaar geleden
    De schuldige is corona. Groepen of mensen aanwijzen als oorzaak of begin van ziekte is rritant. Of men schiet op de mens of op de boodschap of op de communicatie. Meer schuld(ige) hoeft niemand uit te delen. Das corona pandemie. Voila. Helder. We houden het idee vast dat de grote hoop het terug goed met elkaar voorheeft en zorgt. Dat was lang anders ooit.
  • Tejo Joeben

    4 jaar geleden
    Contact opsporing, snel testen en daarnaar handelen, dat is de oplossing. Maar nee wachten tot de brand niet meer onder controle is, en dan de mensen beschuldigen dat ze de regels niet hebben gevolgd. Beste politiekers ga eens in de leer in Duitsland a.u.b.
  • Diana Pellaerts

    4 jaar geleden
    Waarom kunnen ze de coronacijfers niet als in het begin geven, wat hebben de mensen inderdaad aan de cijfers van een week geleden In het begin werden de cijfers gegeven van de dag ervoor vond ik een veel betere berichtgeving
  • Gino Maeckelbergh

    4 jaar geleden
    Probleem is een normale reflex. Was deze middag op een terras. Iedereen sociale distancing. Een persoon las de krant maar enkele pagina's waaiden weg. Een persoon hielp spontaan om te helpen oprapen. 1 minuut napraten zonder te beseffen, oei geen mondmasker aan en waarschijnlijk iedere minuut van de dag oplettend. Dit kan mislopen zonder slechte bedoelingen.