Parket start onderzoek nadat agent man zonder mondmasker hardhandig aanpakte: “Geweld én het niet respecteren van de regels zijn nooit goed te keuren”

Het incident op een skatepark in Roeselare zaterdagmiddag, waarbij een man zonder mondmasker op hard werd aangepakt door een agent en onder meer pepperspray in het gezicht kreeg, krijgt nog een staartje. Het parket opent een opsporingsonderzoek en er komt ook een intern onderzoek naar de agent.

Bron: belga, eigen berichtgeving

De feiten dateren van zaterdagmiddag aan een skatepark aan het station van Roeselare. Nabij het skatepark op de jongerensite Traxisite voerden de stadswachten een controle uit op de naleving van de coronomaatregelen. Een van de aanwezigen bleek geen mondmasker te dragen en had ook niet de intentie om er één aan te doen.

De politie werd erbij gehaald, waarop een discussie ontstond tussen een agent en de man. Tijdens die discussie, waarbij de agent naar het identiteitsbewijs van de man vroeg en die laatste de agent een nazi noemde, reageerde de agent fel door hem een serieuze klap te verkopen. Een collega-agent kwam ter plaatse en de man werd ingerekend. Omstaanders filmden het hele gebeuren en zetten de beelden op sociale media.

“Er werd een proces-verbaal opgemaakt en we zullen een opsporingsonderzoek starten naar de feiten”, klinkt het zondag bij het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk. “Er komt ook een intern tuchtonderzoek naar het gedrag van de agent.”

“Heb respect voor iedereen”

“Ik heb na het zien van de beelden onmiddellijk contact opgenomen met de korpschef om een objectief onderzoek in te stellen”, reageert Kris Declercq (CD&V), burgemeester van Roeselare. “Ik zal dit nauw opvolgen. Ik wil iedereen oproepen om in deze moeilijke tijden respect te hebben voor iedereen. Geweld én het niet respecteren van de regels zijn hoe dan ook nooit goed te keuren. Het bestrijden van corona zal enkel maar samen lukken.” (mtm, bfr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen