Erika Vlieghe is een van de experten van Celeval, de expertengroep die de autoriteiten adviseert over de coronapandemie.
Volledig scherm
Erika Vlieghe is een van de experten van Celeval, de expertengroep die de autoriteiten adviseert over de coronapandemie. © BELGA

Experten werken aan rapport voor Veiligheidsraad: welke verstrengingen liggen op tafel?

De volgende Nationale Veiligheidsraad vindt morgen om 9 uur al plaats, en niet vrijdag zoals eerst voorzien. Mogelijk zal onze bubbel van 15 worden ingeperkt. Expertengroep Celeval, die de autoriteiten adviseert, zit vandaag samen en zou deze namiddag een nieuw rapport presenteren.

65 reacties

  • willy cleemput

    4 jaar geleden
    Meten is weten dus testen is weten.Als je wacht tot je symptomen hebt ben je mogelijks al te laat. Je kunt iemand besmetten voor je symptomen ziet. Alle maatregelen die de experten en overheid opleggen zo korrekt mogelijk uitvoeren is de beste wijze om besmetting te voorkomen. Hoe meer de overheid testen uitvoert hoe beter ze een zicht krijgt op de toestand van onze gezondheid. Wachten tot er symptomen zijn is zeker niet nodig. Stelselmatig teten lijkt mij beter.
  • Hugo vanderoosbeek

    4 jaar geleden
    Het ging de goede richting uit tot na de eerste versoepeling. Die kwam immers te vroeg en men dacht dat eens snel te kunnen opvangen met... mondmaskers, om zo aan cijfer 0 te komen. Het tegendeel geschiedde.
  • RENE JANSSEN

    4 jaar geleden
    JANSSEN RENÉ Ik hoor maar maatregel verstrengen maar die mensen die op vakantie gaan en het virus mee terug brengen daar hoor ik niks van doe daar iets aan.
  • Joke Weyts

    4 jaar geleden
    Beseft er iemand dat we in een straatje zonder einde beland zijn en dat het Civid-19 virus hier is om te blijven en als het ooit zou weggaan dat het jaarlijks net zoals griep in een andere vorm zal terugkomen?
  • Robert Opdebeeck

    4 jaar geleden
    Nu hebben ze het volk in hun macht Corona hygiëne super belangrijk afstand bewaren mondkapjes zie maar eens hoe ze er mee omspringen sukkels.
  1. Professor Erika Vlieghe dreigt met ontslag en neemt niet meer deel aan Veiligheidsraad: “Ik ben niet het schaamlapje van de politiek”

    Professor Erika Vlieghe dreigt met ontslag en neemt niet meer deel aan Veilig­heids­raad: “Ik ben niet het schaamlap­je van de politiek”

    Infectiologe Erika Vlieghe overweegt te stoppen als voorzitter van het exitcomité GEES. Dat zegt ze in een interview met De Morgen. De UA-professor haalt onder meer een incident met Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) aan als reden. “Als de politieke communicatie op dat elan verdergaat, overweeg ik om ermee op te houden (..) Ik ben niet het schaamlapje voor de politiek.” Ondertussen heeft Jambon zich geëxcuseerd en drukt premier Sophie Wilmès (MR) haar “dankbaarheid” uit voor “het vele werk dat ze (de virologen uit de GEES, red.) belangeloos voor ons gedaan hebben en nog altijd doen”. Toch zal Vlieghe niet langer deelnemen aan de Veiligheidsraad of de voorbereidingen daarvan, zegt ze vanavond.