Toeristen op het strand van Alboraia nabij Valencia
Volledig scherm
Toeristen op het strand van Alboraia nabij Valencia © EPA

Spaanse minister: “Spanje heeft coronavirus onder controle en is veilig voor toeristen”

Spanje is veilig voor de Spanjaarden en veilig voor toeristen. Het coronavirus is er onder controle. Dit beklemtoonde de minister van Buitenlandse Zaken Arancha González Laya zondag, nadat Groot-Brittannië het Zuid-Europese land plotseling van de lijst van veilige landen had geschrapt. Daarom moet iedereen die het Verenigd Koninkrijk binnenkomt vanuit Spanje twee weken in quarantaine en daarom geeft de regering in Londen nu het dringende advies alleen als het noodzakelijk is naar Spanje te reizen.

35 reacties

  • patrick isenborghs

    4 jaar geleden
    wacht maar af tot september als het vakantie sezioen op zijn einde loopt
  • William Van den Berghe

    4 jaar geleden
    Ben in Benidorm Spanje geweest en het was er rustig en veilig.Iedereen droeg zijn mondmasker op straat. Geen dronken of lawaaierige Engelsen te zien, de Engelse straat ligt er verlaten bij, alle zaken zijn dicht.. Als die terugkomen vrees ik dat het om zeep is. Spijtig voor de economie van Benidorm want zij verteren er het meest in pubs en eetgelegenheden.
  • Luc Declercq

    4 jaar geleden
    Inderdaad , hier op Ibiza verloopt alles safe , nagenoeg geen besmettingen in 3 weken tijd , veel meer discipline...
  • wim rooyakkers

    4 jaar geleden
    Even nog de economie nog spekken, en dan de deur weer dicht.
  • RICKY DE MAESSCHALCK

    4 jaar geleden
    Wij zijn terug van Spanje sinds zondagmiddag en idd voelde ik me veiliger in Spanje. Toen we hier zondag over straat liepen met ons mondmasker werden we maar raar bekeken en vroeg men ons of we misschien Corona hadden, enkel en alleen omdat we ons mondmasker aan hielden. Mijn dochter durft het hier niet aan te houden omdat ze bekeken wordt. Zou beter constant verplicht worden zoals in Spanje.