© Bart Leye
Volledig scherm
© © Bart Leye

Kleinere contactbubbel? Aangepast winkelgedrag? Dit mogen we verwachten van de Veiligheidsraad vandaag

Vandaag om 9 uur wordt een nieuwe Veiligheidsraad gehouden, waar de coronamaatregelen wellicht worden verstrengd. Het belangrijkste is het verkleinen van de contactbubbel, maar er liggen ook andere acties op tafel, viel gisterenavond al te horen bij de betrokken kabinetten. Zo zou er opnieuw worden ingegrepen in ons shopgedrag. "Dit is, wat mij betreft, de belangrijkste Veiligheidsraad sinds maart", zegt viroloog Marc Van Ranst. 

144 reacties

  • danny verbeeck

    4 jaar geleden
    Discipline is blijkbaar te veel gevraagd ?
  • Eddy Van den Ende

    4 jaar geleden
    Ik zit in een bubbel van 2. Met hoeveel wielertoeristen mag ik vanaf 29/7 gaan fietsen? 10 of meer ?
  • Kristof van Buggenhout

    4 jaar geleden
    Jeugdkampen, mogen die nog doorgaan? Is een heel grote contact-bubbel, kan dit dan nog wel, wanneer we allen terug moeten verkleinen?
  • Linda D'Haese

    4 jaar geleden
    De bubbel verkleinen voor de gewone mensen de politici en de elite zullen het voorbeeld van SPa voorzitter Rousseau wel volgen en hun feesten in het buitenland geven en dan terug komen zonder in quarantaine te gaan en zeggen wij hebben de geldende maatregels gevolgd
  • koen leenknecht

    4 jaar geleden
    Van Ranst , Vlieghe en co zijn verantwoordelijk voor het langzaam maar zeker afglijden naar de afgrond ! Ze doen meer schade dan goed . Verbied die virologen nog uitspraken te doen in de media !