©  EPA-EFE

En nu Cristiano Ronaldo? Ciro Immobile zit na hattrick al aan 34 doelpunten, Jordan Lukaku geeft een assist bij Lazio

Lazio heeft zondag op bezoek bij Verona met 1-5 gewonnen op de 36e speeldag in de Serie A. Bij de Romeinen mocht invaller Jordan Lukaku een halfuur meespelen. Daarin gaf hij een assist voor Ciro Immobile, die een hattrick lukte.

Vincent Van Genechten

Sofyan Amrabat (37.), voormalig Club Brugge-middenvelder, opende met een strafschop kort voor rust de score voor de thuisploeg. In de absolute slotseconde van de eerste helft bracht topschutter Immobile (45+5.) Lazio langszij, andermaal met een penalty.

In de tweede helft kwam Lazio op voorsprong dankzij een afgeweken vrije trap van voormalig Genk-middenveler Sergej Milinkovic-Savic (56.). Correa (63.) maakte er net voor de invalbeurt van Jordan Lukaku nog 1-3 van. Het was Lukaku die aan de basis lag van Immobile’s tweede treffer van de avond (83.).

Vanaf de stip mocht de Italiaan (90.+4) zijn hattrick vervolledigen, goed voor zijn 34e doelpunt van het seizoen. Daarmee heeft Immobile er nu vier meer dan Cristiano Ronaldo in de strijd om de topschutterstitel. Al speelt CR7 zondagavond nog met Juventus.

Lazio Rome blijft vierde met 75 punten, dat zijn er evenveel als nummer drie Atalanta. Hellas Verona (46 ptn) hangt op de negende plaats.