Op de Turnhoutsebaan in Schilde moet iedereen vanaf maandag een mondmasker dragen op straat. ©  kma

Eerste gevallen en Schilde grijpt meteen in: mondmasker verplicht in winkelstraten

Schilde -

De gemeente Schilde is zijn statuut van coronavrije gemeente in de Antwerpse rand kwijt en grijpt meteen fors in. Vanaf morgen moet iedereen verplicht een mondmasker dragen in de winkelstraten.

Tot vrijdag waren er nog geen nieuwe coronabesmettingen bekend in Schilde. Maar er kwamen er dit weekend zes bij. Op die manier heeft de gemeente met 31 nieuwe infecties per 100.000 inwoners in de laatste zeven dagen de coronadrempel van 20 overschreden.

“We wachten niet af en voeren vanaf maandag een mondmaskerplicht in onze belangrijkste winkelstraten in”, reageert burgemeester Dirk Bauwens (N-VA). “Concreet gaat het om de Turnhoutsebaan in Schilde, het plein rond de kerk van Schilde, de Wijnegemsteenweg in ‘s-Gravenwezel en de Kerkstraat in ’s-Gravenwezel. Daar zijn onze grootste winkelconcentraties.”

De gemeente Schilde bleef opvallend lang gespaard, maar gevreesd wordt dat het aantal besmettingen nu snel kan stijgen omdat veel inwoners terugkeren van hun vakantieadres of hun tweede verblijf. Van de zes besmettingen zou het in twee gevallen om terugkeerders gaan.

Het is nu afwachten of op 7 en 8 augustus het alternatief zomerevenement van Carrousel in ’t Parkske kan doorgaan. Normaal vindt daar binnen twee weken op vrijdagavond een zomerquiz met live-muziek in open lucht plaats en op zaterdag twee muziekoptredens met Veston en What a wonderful Toots. Er wordt met online-reservaties en beperkte tafelbubbels gewerkt.  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Coronavirus