De Republikeinse senator Tom Cotton.
Volledig scherm
De Republikeinse senator Tom Cotton. © Photo News

Amerikaanse senator noemt slavernij “noodzakelijk kwaad”

Volgens de Amerikaanse senator Tom Cotton was de slavernij in de Verenigde Staten een "noodzakelijk kwaad waar ons land op gebouwd is". De Republikeinse senator uit de staat Arkansas zei dit tegen een lokale krant als reactie op een wet die hij heeft ingediend om een nieuw lesplan over slavernij tegen te gaan.

9 reacties

  • marijke deruyck

    4 jaar geleden
    Waar mensen écht niet meer in slagen (o.a. steeds lagere lat in het onderwijs ?), is de historische zaken ook in die context te plaatsen, waarmee ik niet stel dat slavernij goed te praten is. Maar wat verandert er aan de geschiedenis als je vandaag van een betoging/protestmars een rooftocht maakt ? Maak liever de fouten uit het verleden niet opnieuw, door eruit te leren, en vanaf vandaag respect te betonen voor mens, dier, aarde,... het leven !
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Trump zijn federale milities. Republikeinen die een pleidooi houden voor slavernij. Wordt dat dan weer noodzakelijk door de impact van de pandemie? Lijkt er wel op alsof ze daar de Republic of Gilead echt willen verwezenlijken.
  • Karel Dierckx

    4 jaar geleden
    Dat klopt, Tamzin, slavernij is niet beperkt tot één huidskleur. Maar in de VS was ze dat wel, met een hele reeks wetten die specifiek over zwarten gingen. Native Americans werden uitgemoord, maar zijn nooit en masse in lijfeigenschap gedwongen. Mexicanen ook niet, Chinezen ook niet. Wat de geschiedenis van de VS betreft is slavernij dus wel degelijk een zwarte kwestie - onrecht aan anderen elders verandert dat niet.
  • Kristine Delacourt

    4 jaar geleden
    Degoutant. Ik ben wel bereid om de dingen in hun historisch perspectief te zien en de mensen van vroeger te beoordelen volgend de normen van vroeger. Maar om vandaag de dag er nog zo’n opinie op na te houden kan echt niet. Het zou moeten gelijk staan met nazi verheerlijking om zo’n dingen te verkondigen.
  • Eddy DESMET

    4 jaar geleden
    Dan mag men met onmiddellijke ingang dat heerschap slavenwerk laten verrichten, zodat hij beter dan wie ook beseft hoe dwaas hij is.