Yves Stevens (links) en Boudewijn Catry (centraal)
Volledig scherm
Yves Stevens (links) en Boudewijn Catry (centraal) © BELGA

“Doe tijdens de komende mooie zomerdagen niet te zot. We kunnen het ons niet permitteren"

Het belooft mooi weer te worden de komende dagen met zaterdag maxima meer dan 30 graden. Vorig jaar zou dat barbecues, terrassen en feesten met tal van vrienden hebben betekend, maar dat kunnen we ons dit jaar niet veroorloven zegt het Nationaal Crisiscentrum. “We zijn Covid allemaal beu, maar het virus negeren, is geen optie”, aldus interfederaal woordvoerder Boudewijn Catry. Hij somt de zes ‘gouden regels' nogmaals op. 

16 reacties

  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    “We zijn Covid allemaal beu, maar het virus negeren, is geen optie”. Klopt als een bus. Indien de regering en de verschillende raden van in het begin sluitende en duidelijke maatregelen hadden genomen (en deze doen respecteren!), waren er in België niet zoveel doden en besmettingen geweest. De verantwoordelijkheid ligt bij deze restregering, die er niets van bakt en steeds halve maatregelen neemt. Daarom zijn nieuwe verkiezingen een must. Ook voor de Volksgezondheid!
  • MIA VANDENINDEN

    4 jaar geleden
    Jullie virologen , willen door de bubbels kleiner nu te maken het oplossen . We mogen gaan werken waar meer als 100 mensen werken dus is al een grote bubbel , vakantie in buitenland ander normen ander bubbels . Waarom dan mensen die thuis blijven alles netjes opvolgen hun stukje vrijheid van familie of heel goeden vrienden eens te zien . Is ook niet dagelijks of wekelijks dat ze bij elkaar zijn . Ze zullen ook wel voorzichtig zijn en alles doen voor het virus niet te krijgen .
  • An Geuns

    4 jaar geleden
    Mijn verlof begint vandaag. Ik ga niet op reis. Ik heb me steeds aan de regels gehouden en wordt nu afgestraft door ons "beleid". Zowel regering als wetenschappers bakken er niets van maar vragen steeds de goodwill van de brave burger. Al maanden wacht ik op mijn hobby's. We moeten leren leven met dit virus. Het paniek zaaien mag stoppen. Want ook ik ga stilaan foert zeggen als zelfs politici mogen dansen en feesten.
  • nico vets

    4 jaar geleden
    Nope ik doe mijn goesting,jullie hebben het volk lang genoeg in een wurggreep proberen te houden voor een virus waar de meeste minder last van hebben dan een verkoudheid.
  • Michel Oyen

    4 jaar geleden
    Als er geen controle en sanctiebeleid is werkt het niet. Er zijn al vooruitgeschoven feestjes gehouden.