© Photo News

Arsenal is sterkhouder achterin maanden kwijt, Vermaelen weer in beeld

Arsenal kan maanden geen beroep doen op zijn centrale verdediger Per Mertesacker. De 31-jarige Duitser heeft een operatie aan de knie ondergaan en moet maanden revalideren, zo maakte Arsenal-coach Arsène Wenger dinsdag bekend.

Arsenal werkt momenteel een oefenstage af in de Verenigde Staten. Mertesacker liep de blessure vorige week op in een oefenduel met het Franse Lens. Volgens Britse media zou de wereldkampioen van 2014 liefst vijf maanden out zijn en is Wenger intussen al op zoek naar een vervanger.

Als mogelijke vervanger staat ondermeer Thomas Vermaelen op de radar. De Rode Duivels sluit maandag aan op het trainingskamp van FC Barcelona maar ondanks een ijzersterk EK en een contract tot 2019 lijkt hij daar opnieuw geen basisspeler te zullen worden na het aantrekken van verdediger Umtiti. Vermaelen kan alvast rekenen op interesse van AS Roma maar ook een terugkeer naar de Premier League behoort tot de mogelijkheden. Vermaelen speelde al van 2009 tot 2014 voor The Gunners en speelde er nog samen met Mertesacker. Naast Arsenal is ook Liverpool geïnteresseerd maar West Ham lijk tot op heden het meest concreet.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer