Graag wat meer pit? Deze Aziatische hapjes zetten je in vuur en vlam
Ben je de klassieke bruschetta’s en tomaat-mozarellaspiesjes beu? Ga eens de Aziatische toer op tijdens de apero. Gemarineerde kippensatés en paksoisoepjes vragen maar ietsiepietsie meer werk, maar hebben véél meer ballen.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
Voor de spiesjes:
500 g kippenblokjes
1 teentje knoflook
1 chilipeper
2 lente-ui, in ringen
2 cm gember, geraspt
bosje koriander
sap van 1 limoen
2 tl bruine suiker
200 ml kippenbouillon (200 ml heet water + 1/3de kippenbouillonblokje)
20 g pindanoten, fijngehakt
olijfolie
peper en zout
Voor het soepje:
1 teentje knoflook
2 cm gember, geraspt
1 paksoi
300 g wortelen
1 el currypoeder
700 ml groentebouillon
200 ml kokosmelk
8 black tigers, gepeld, schoongemaakt
Zo maak je het:
Kippenspiesjes
Hak de chilipeper fijn. Pers de look. Hak de helft van de koriander fijn. Maak een marinade met de warme bouillon, limoensap, gember, gehakte koriander, bruine suiker, chilipeper en look. Kruid met peper en zout en meng goed onder elkaar tot de suiker is opgelost. Schep hier de kippenblokjes onder, dek af en zet minstens 30 minuten in de koelkast.
Rijg de kippenblokjes aan spiesjes en bak ze in olijfolie goudbruin en gaar. Leg ze op een schaal en werk af met de resterende koriander, lente-ui en de fijngehakte pindanoten.
Paksoisoepje
Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Snij de witte stengels van de paksoi in reepjes. Bewaar de groene bladeren.
Fruit de geperste look met de gember in wat olijfolie. Voeg de wortelplakjes, paksoi en currypoeder toe en roerbak 2 minuten. Schenk er de bouillon en de kokosmelk bij en breng aan de kook. Laat 15 minuten op een zacht vuur sudderen. Snij de paksoibladeren in reepjes en voeg toe aan de soep. Voeg ook de black tigers toe en laat de soep nog 3 minuten verder sudderen. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Schenk de soep in kommetjes en serveer meteen.
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Livios
Mag je je gras maaien op zondag? En de takken van je buren snoeien? Dit zijn de regels in vijf herkenbare situaties
-
Beter dan een bord of een bowl? ‘Blates’ veroveren onze keukentafels
Trends komen en gaan, maar ‘blates’ zouden weleens blijvers kunnen zijn. De iets diepere borden presenteren gerechten mooier en maken het stukken moeilijker om te smossen. Gloednieuw is het hybride item niet, maar het lijkt wel goed op weg om een vaste waarde in onze keukens te worden. -
Lidl
Minder vlees eten in 2022? Deze bloemkool-broccoliburger smaakt net zo goed
Ben je van plan om minder vlees te eten dit jaar? Een bloemkool-broccoliburger smaakt net zo goed en leent zich bovendien prima om een winterse aardappelsalade bij te serveren, met walnoten en augurkjes. Wedden dat je zelfs de meest doorwinterde vleeseter overtuigt? -
-
'Erwtenmelk' zou weleens het gezondste alternatief kunnen zijn voor koemelk
-
Moeilijke eter? Wetenschappers ontdekken erg simpel trucje dat je kan uittesten
Tussen kerst en nieuw volgen de feestmalen elkaar op. Maar aan tafel begint het gemopper. “Ik lust dat niet.” Voor wie met de handen in het haar zit, komt de wetenschap met een nieuw trucje dat je kan uittesten, en het heeft alles te maken met de kleur van het bord. -
Lidl
Zon op je bord: gegrilde kippenhaasjes met rijst-bonensalade
Wat heb je nodig? (voor 4 personen) 600 g kippenhaasje 1 ui, gesnipperd 2 el geraspte verse gember 1 chilipeper, fijngehakt 1 el garam masala sap van 1/2 limoen 2 el sojasaus olijfolie peper en zout Voor de rijstsalade: 1 rode ui, gesnipperd 200 g verse ananas, in blokjes 200 g witte rijst 200 g rode kidneybonen, gespoeld, uitgelekt 3 el fijngehakte munt -
“De zee is onze achtertuin.” 3 topgerechten uit het nieuwe kookboek van de Zeeuwse BlendBrothers
-
Smaak van boerenkool doet ongeboren baby’s grimassen trekken
-
Jobat
Je of u? Beste of geachte? Vriendelijke groeten of hoogachtend? Zo schrijf je in élke situatie de juiste mail
Je zit achter je computer, klaar om die belangrijke e-mail te versturen. Maar dan slaat de twijfel toe: welke begroeting moet je gebruiken? En hoe formeel of informeel dien je te zijn? In deze gids geeft Jobat.be je alle antwoorden die je nodig hebt. -
PREMIUM
Voor NINA bedacht foodie Sonja Peeters het perfecte kerstmenu: makkelijk, kindvriendelijk én het ziet er goed uit
-
Kaneelrollen zijn een hype dankzij Instagram. “Speculoos cream of cookie dough: de toppings maken het visueel aantrekkelijk”