Direct naar artikelinhoud
Coronavirus

Antwerpse politie sluit 34 horecazaken in eerste weekend van verstrengde maatregelen

Antwerpse politie sluit 34 horecazaken in eerste weekend van verstrengde maatregelen
Beeld BELGA

In Antwerpen heeft de politie in het eerste weekend van de verstrengde coronamaatregelen 34 horecazaken gesloten. De meeste overtredingen draaiden rond het niet respecteren van de mondmaskerplicht voor het personeel.

en

Zaterdag - op de eerste dag van de verstrengde maatregelen - werden al negen horecazaken gesloten wegens inbreuken op de coronamaatregelen. “Horeca-uitbaters in Antwerpen, aub, respecteer de regels”, tweette burgemeester Bart De Wever (N-VA) zaterdagavond al. Het kabinet van de burgemeester meldt nu dat in totaal 34 zaken gesloten werden na meer dan 550 controles gedurende het weekend. De meeste overtredingen draaiden rond het niet respecteren van de mondmaskerplicht voor het personeel.

De Wever kondigde eerder al aan dat de politie in zijn stad meer zou controleren en vooral ook strenger zou optreden als maatregelen zoals social distancing en het dragen van mondmaskers niet worden gerespecteerd in de horeca. Horeca-uitbaters hebben sinds zaterdag ook een registratieplicht voor klanten.

Antwerps burgemeester Bart De Wever.Beeld Photo News

Dat de politie meteen strenger heeft opgetreden, blijkt uit de cijfers. De zaken die door de politie werden gesloten, moesten slechts kortstondig dicht. Er werd telkens wel een administratieve akte opgesteld op basis waarvan de burgemeester later nog een tijdelijke sluiting kan opleggen.

Een van de cafés die een week moet sluiten, is Matterhorn Süd op het Antwerpse Zuid. “Dat klopt. Wij zijn in de loop van juni al betrapt op het niet respecteren van de social distancing. Daarom moet Matterhorn Süd deze week gesloten blijven”, laat woordvoerster Barbara Soens van de horecavennootschap Shrimp Tempura weten.