ANP
Volledig scherm
© ANP

OVERZICHT. Kleinere sociale bubbel en weer alleen naar de winkel: deze nieuwe regels gaan vandaag in

Maandag heeft de top van de federale regering opnieuw samengezeten met de deelstaten in wat bestempeld werd als de belangrijkste Veiligheidsraad sinds maart. Gezien het stijgend aantal besmettingen in de provincie Antwerpen en elders in het land drongen nieuwe maatregelen zich op. Die nieuwe regels gaan vanaf vandaag in. Een overzicht van alle beslissingen.

196 reacties

  • Daniel Meuleman

    4 jaar geleden
    Van Ranst was akkoord om het winkelen toe te staan aan twee personen, een koppel dus maar Wilmes moest ook eens laten horen dat ze nog iets te zeggen heeft. We mogen wel samen slapen, samen wonen maar samen winkelen, ho maar, madame verbiedt het. Louter profilerings drang.
  • Nancy van hauwe

    4 jaar geleden
    Alleen ga winkelen ? Hier aan de kust nog nooit van gehoord komen hier in de Carrefour binnen met heel de familie en 1 winkelkar die veiligheidspers daar aan de deur zegt niks . Het mag nochtans niet mazr ja voor de 2de verblijvers of vreemden mag blijkbaar alles . Zo gaat nooit dat virus uit het land en de wereld . Word daar zo beu van dat er niemand luisterd het eene wat telt is vakantie en niet de regels .straks zijn ze weer weg en wij zitten met de gebakken virussen opgescheept .
  • Patrizia Drowaert

    4 jaar geleden
    Alleen winkelen en max. 30 minuten dan ben je imum of wat ❓ ja de winkels zullen niet veel volk meer zien, solden waren uitgesteld omdat ze dachten alles vlug nog weg te krijgen aan volle prijzen. En nu heeft er niemand nog zin om te gaan winkelen. Goe bezig politieke players.
  • Catherine Thomas

    4 jaar geleden
    Tja alleen winkelen, net of supermarkt fun shoppen is.. En met de solden blijven we dan wel thuis want wij kopen als koppel samen kleren. Dan kunnen de winkels nog eens klagen dat ze niets verkocht hebben. Dan moeten ze maar hun klacht bij wilmes leggen. En Dirk Van Den Bossche al eens gedacht dat sommige mensen niks mogen lichten en met twee moeten gaan.
  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    Allemaal andere regeltjes op gemeentelijk, provinciaal en nationaal niveau ... sluitingsuur om 1 uur 's nachts, een dorp verderop om 22 uur, het dorp erlangs om 23 uur, hier mag fitnessen wel, daar niet, ginds onder bepaalde voorwaarden, hier mondmasker verplicht, 2 km verderop niet... dat is geen soep meer, dat is ondoorzichtige brij. Zelfs wie van goeie wil is, zal ongetwijfeld 'fouten' maken. Jan met de pet wordt zwaar beboet voor fouten, onze excellenties daarentegen ...