© BFM

Elektrische wagen vat vuur na ongeval in Wilrijk

Wilrijk -

Bij een ongeval in de Kerkeveldstraat in Wilrijk heeft een elektrische wagen van Tesla vuur gevat. De bestuurder verloor de controle over zijn stuur en raakte lichtgewond. Om de brand onder controle te krijgen, liet de brandweer de wagen onderdompelen in een container met water.

Hoe het ongeval is kunnen gebeuren, is nog niet duidelijk. Buurtbewoners verklaarden dat de bestuurder, die een testrit aan het doen was met de Tesla, te snel reed. In de bocht van de Kerkeveldstraat moest de Tesla uitwijken voor een tegenligger en knalde die daardoor tegen een boom. De bestuurder en de inzittende van de wagen kwamen er met lichte verwondingen vanaf.

De Antwerpse brandweer kwam ter plaatse om de brandende wagen te blussen. Daarvoor lieten ze een container met water uitrukken. “Een elektrische wagen is moeilijk te blussen”, legt Jasmien O van Brandweer Zone Antwerpen uit. “De kans van een heropflakkering van de batterij is groot, daarom moet dat soort wagen lange tijd volledig ondergedompeld worden. Dat is de gemakkelijkste én de veiligste manier om zo’n branden te blussen.”

 © BFM

 © BFM

 © BFM 

 © BFM

 jtP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER