Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © BELGA

Minister Zuhal Demir vraagt Luminus campagne met terugdraaiende meter stop te zetten

Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) vraagt dat energiebedrijf Luminus per onmiddellijk haar nieuwste campagne voor zonnepanelen stopzet. Daarin beweert Luminus dat Vlamingen die in 2020 zonnepanelen plaatsen 15 jaar lang kunnen rekenen op een terugdraaiende teller en dat is foute, zelfs misleidende informatie voor de consument, zegt Demir. "Het heeft geen zin om Vlamingen voor te liegen. De consument heeft recht op correcte informatie: 15 jaar lang een terugdraaiende teller is op dit moment geen zekerheid", argumenteert de energieminister. Op 9 juli had Zuhal Demir de installateurs in een Facebookpost nog opgeroepen eerlijk te communiceren naar potentiële klanten.

36 reacties

  • Paul Boutsen

    4 jaar geleden
    Als ik wortelen in de tuin plant, en ik kan er nu slechts de helft van opeten, de rest wil ik apart zetten voor de winter. Is het dan normaal dat de staat zegt "nu is die overschot van mij en ik ga die nu doorverkopen aan mensen die geen wortelen geplant hebben. De wortelen die je nodig hebt deze winter, moet je maar zelf inkopen." Het stopzetten van de terugdraaiende teller is dus pure diefstal!
  • Jean West

    4 jaar geleden
    Gino Denil Zonnepanelen kopen is een beslissing en daarvoor krijgt men geld en noemt het discrimineren tegenover diegenen die er geen hebben. Kinderen hebben is ook een beslissing en diegenen die er geen hebben krijgen geen kindergeld dus ook ook discriminerend.
  • patrick isenborghs

    4 jaar geleden
    de houtkachels zullen er duchtig op los branden tot er betaalbare batterijen komen en dan kunnen ze weer bleiten dat ze de europese normen niet halen
  • Ronny Ooijen

    4 jaar geleden
    Geert Moens, wat Demir "vergeet" te zeggen is dat ook haar partij (samen met CD&V en OpenVLD) die digitale meter door onze strot duwen. En dat zijn juist die partijen die nu meerdere topfuncties innemen bij intercommunales Fluvius, Fluxys en Elia. Wat een toeval hé? Wat ze ook niet zegt is dat het benodigde datasysteem Atrias niet werkt en reeds 200 miljoen euro kost. Te betalen door u en mij. Goed hé?
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Alle kinderen krijgen kindergeld, marc Deglin. Dus dat is niet discriminerend. Hou er ook rekening mee dat het een recht van een kind is, niet van de ouder. Bovendien is het onderdeel van de sociale zekerheid waar we bijdragen voor betalen.