"Als mensen weten waarom ze mondmaskers moeten dragen, accepteren ze dat"
Volledig scherm
PREMIUM
"Als mensen weten waarom ze mondmaskers moeten dragen, accepteren ze dat" © Henk Deleu

Gaan we die strengere maatregelen nu wél volgen? “Bevolking moet duidelijker weten waarom regels verstrengd worden”

Als sommigen hun voeten blijven vegen aan de coronamaatregelen, heeft het weinig zin om ze nóg strenger te maken. Maar hoe zorg je ervoor dat iedereen de richtlijnen netjes opvolgt? En wat kan je zelf doen? Motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste (UGent) legt uit: “Nu weet de bevolking niet eens waarop de politici zich precies baseren om de regels te versoepelen of aan te scherpen.”

90 reacties

  • pascal de bruycker

    4 jaar geleden
    ze hebben veel te vlug de teugels losgelaten onder druk van sommige horeca maffia en de kuddereligie die vereist dat men met hopen bij elkaar zit en bidt. We spreken niet v d volkscafes waar ze het wel goed respecteren , maar wel van die megacafes , dancings ...waar grote groepen jongeren er terug op los feesten . Falend beleid ! zo gaat het nog veel langer duren . We waren goed op weg , helaas ...
  • Guido De Beukelaer

    4 jaar geleden
    Elke dag is leuk met die kolder-regering. Vandaag wit en morgen zwart.
  • mario maes

    4 jaar geleden
    De regering zet ons op lockdown zodat ze zelf rustig op vakantie kunnen gaan en geen Veiligheidsraad voor de volgende 4 weken
  • James Holden

    4 jaar geleden
    Er is een verschil tussen regels die logisch zijn en regels die absurd zijn. Tijdens de vorige lockdown was wandelen en fietsen zonder maskers (op rustige plekken!) geen probleem en nu plots wel? Sorry, die regel gaan wij niet volgen. Wij zijn altijd heel voorzichtig geweest, maar onze motivatie is nu compleet weg door de erbarmelijke communicatie en de lachwekkende mondmasker-manie bij politici.
  • Johan Dewolf

    4 jaar geleden
    Het was veel aangenamer en gezonder tijdens de eerste lock-down toen we vrij verse lucht konden happen buiten. Nu moeten we zelfs buiten in het groen met een vod voor ons gezicht lopen om onze eigen smurrie opnieuw in te ademen ipv de gezonde boslucht!