Winkeluitbater in Borgerhout heeft coronavirus, maar blijft toch koppig open: politie grijpt in

© Victoriano Moreno

De Antwerpse politie heeft maandag een buurtwinkel op de Turnhoutsebaan in Borgerhout gesloten omdat de uitbater positief had getest op Covid-19, maar toch in zijn zaak bleef werken.

Het was na een tip van een ongeruste burger dat de politie maandagnamiddag overging tot een controle in het winkeltje. De uitbater zou immers positief hebben getest op Covid-19, maar zou geweigerd hebben zijn zaak te sluiten.

“Bij aankomst van onze mensen, die de nodige beschermende kledij droegen, was de man inderdaad aan het werk”, zegt woordvoerder Sven Lommaert van de Antwerpse politie. “We hebben de winkel meteen bestuurlijk gesloten. Negen andere personeelsleden worden nu zo snel mogelijk getest, in het ziekenhuis AZ Monica of door hun huisarts.”

Alle groenten en fruit werden in beslag genomen en de zaak verzegeld. Klanten die in de zaak aanwezig waren, kregen de raad om zich te laten testen.

Antwerpen wordt gezien als een van dé broeihaarden van het coronavirus in ons land. Op een week tijd werden 914 nieuwe besmettingen geregistreerd. Dat is een stijging met 567 besmettingen of 163 procent tegenover de week voordien. Specifiek werden vooral in Borgerhout en Deurne opflakkeringen vastgesteld.

 © rr

(dvd, pavi)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen