Toeristen met mondmaskers in Barcelona, Spanje.
Volledig scherm
PREMIUM
Toeristen met mondmaskers in Barcelona, Spanje. © REUTERS

Nederlanders mogen niet meer naar Barcelona, Belgen (voorlopig) nog wel

Nederland raadt reizen naar Barcelona af. Toeristen worden voorlopig niet teruggehaald, maar het ministerie van Buitenlandse Zaken vraagt Nederlanders die er op vakantie zijn wel om "na te denken of ze hun verblijf niet vroegtijdig willen beëindigen". Bij ons kleurt Barcelona ook oranje, maar wordt vakantiegangers gevraagd om bij thuiskomst een test te laten afnemen en in quarantaine te gaan bij de minste twijfel.

12 reacties

  • Frank Waeghe

    4 jaar geleden
    Ik hoorde net nog hoe veilig het daar wel is. Straf. Iedereen voelt zich daar zoveel veiliger als hier waar 8 gevallen op 20,000 inwoners een regio in lockdown laten gaan.
  • chris delanghe

    4 jaar geleden
    Het probleem is niet dat ze naar barcelona mogen vertrekken. Business voor alles nietwaar?. Het probleem is dat ze straks willen terugkeren. Men zou al die egoisten verplicht 14 dagen in quarantaine moeten zetten als ze willen terugkeren. zonder uitzondering. De falende overheden zijn met hun kwakkelmaatregelen alles, maar dan ook alles grondig om zeep aan het heldpen!!! De EU is een monster geworden.
  • Monique Vander Meiren

    4 jaar geleden
    Het is onbegrijpelijk dat we nog naar het buitenland mogen gaan. Grenzen sluiten dat moet dringend gebeuren. Trouwens die hadden nooit mogen opengaan. Hopelijk zijn de andere landen verstandiger en doen zij het nodige. Want anders wordt het een regelrechte ramp.
  • An Peeters

    4 jaar geleden
    Het reizen had verboden moeten worden, anders zijn alle maatregelen voor niks. Verbieden vanaf 1 augustus !
  • Patrick Rasschaert

    4 jaar geleden
    De overheid had NOOIT de grenzen mogen openstellen noch voor toeristen die naar hier komen noch voor mensen die naar het buitenland op vakantie gaan. Enkel openstellen wanneer het om beroepseinden gaat nl truckers, in het buitenland tewerkgestelden.