Marijn Devalck
Volledig scherm
PREMIUM
© Marijn Devalck

Marijn Devalck ontgoocheld in zwarte ex-collega’s ‘De Kampioenen’: “Hun enthousiasme van vroeger zijn ze duidelijk vergeten”

ShowbizzHonderden kijkersreacties bewijzen het: lang niet iedereen vindt het goed dat de VRT afleveringen van ‘F.C. De Kampioenen’ heeft geschrapt omdat ze racistisch zouden zijn. Ook Marijn ‘Boma’ Devalck (69) heeft er zo zijn twijfels bij. In Dag Allemaal laat hij weten dat hij de beslissing jammer vindt. “Wat mij betreft was ‘F.C. De Kampioenen’ net toonaangevend in het streven naar positieve integratie.” En ook Johan Kalifa Bals uit ‘De Buurtpolitie’ treedt hem bij.

49 reacties

  • Jan Baroen

    4 jaar geleden
    Gisteren werd er in een aflevering van De Kampioenen gezegd dat frituristen en vishandelaars stinken en dat ze die job nooit zouden willen doen. Mocht die uitzending dan zomaar uitgezonden worden en volgt er nu ook een klacht wegens belediging van mensen die een frituur uitbaten of vishandelaar zijn?
  • Leopold Vanhoof

    4 jaar geleden
    En hij heeft overschot van gelijk.
  • Marc Sierens

    4 jaar geleden
    Het geld raakt Of is op,als je al jaren boven uw stand leeft kan zoiets gebeuren zegt iemand die hem kent
  • Frank Billiauw

    4 jaar geleden
    Wat gaan we dan doen met afleveringen en films waar wij door andere wij worden gediscrimineerd, geslagen, geplaagd, doodgeschoten, gepest, vernederd en dergelijke, dat is normaal?
  • Peter Tijdgad

    4 jaar geleden
    Er is maar 1 oplossing , ganse opkuis van de politiek en stem uitbrengen naar VB anders zal er niks meer opzitten , het zal alles of niets zijn