Direct naar artikelinhoud
Podcastdrie boeken

▶ De drie boeken die u moet gelezen hebben volgens Siegfried Bracke

De drie boeken van Siegfried Bracke.Beeld Wim Oosterlinck

In de podcast drie boeken praat radiopresentator Wim Oosterlinck elke week met een andere boekenliefhebber over de drie boeken die u zou moéten hebben gelezen. Deze zomer laten we elke dinsdag een nieuwe gast aan het woord. Vandaag: Siegfried Bracke.

Siegfried Bracke (1953) is erevoorzitter van de Kamer van Volksvertegenwoordigers, ex-gemeenteraadslid van de stad Gent en oud-journalist bij de VRT. Hij is op dit moment nog steeds lid van de partij N-VA én hij is columnist bij De Morgen.

Ik heb hem thuis bezocht in het centrum van Mol. Het eerste wat je ziet als je het huis binnenkomt, is een boekenkast rechts in de inkomhal. We hebben gepraat op het terras achter het huis, vandaar de fluitende vogeltjes op de achtergrond.

Ons gesprek ging over Hugo Claus, waarover Siegfried Bracke vol vuur en enthousiasme spreekt. Hij kiest een politiek boek en vertelt dat hij noch de politiek, noch de journalistiek mist. En op het einde van de aflevering heeft hij het ook eventjes over het belang dat kennis speelde in zijn eigen opvoeding.

Veel luisterplezier met de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Siegfried Bracke.

Beluister ook

Beluister ook de drie boeken van Freek Braeckman

Beluister ook de drie boeken van Mohamed Ouaamari

Beluister ook de drie boeken van Heidi Lenaerts