Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

Positief nieuws: geen ernstige of onverwachte bijwerkingen bij deelnemers Gentse coronavaccinstudie

Geen enkele van de 50 deelnemers aan een UZ Gent-studie naar een coronavaccin heeft "ernstige of onverwachte" bijwerkingen. Een belangrijke stap en goed nieuws in de ontwikkeling van een volledig werkend vaccin door het Duitse bedrijf CureVac. In het Gentse Centrum voor Vaccinologie (CEVAC) wordt ook een tweede kandidaat-vaccin, van de Amerikaanse multinational Johnson & Johnson, getest. Die studie kampt echter met een tekort aan proefpersonen tussen 65 tot 75 jaar. "Dat is nochtans een risicogroep waarvoor een vaccin zeer belangrijk is", zeggen de onderzoekers. 

5 reacties

  • Yves Banck

    4 jaar geleden
    Allez... niemand groen uitgeslagen en/of een staart gekregen dus?
  • Noppe Bart

    4 jaar geleden
    Op zulke korte tijd is het ONMOGELIJK al zeker te zijn dat het veilig is. De farmacie wil heel snel heel veel geld verdienen, dat is duidelijk.
  • Ben van Antwerpen

    4 jaar geleden
    Het probleem is niet zozeer of er al dan niet bijwerkingen zijn maar wel ofdat het virus gedood wordt. Duidelijke feiten aub en geen sensatieverhalen.
  • Nico Van Damme

    4 jaar geleden
    Dat hebben ze ook gedaan met dieren geen bijwerkingen maar als werden in contact gebracht met het virus gingen ze er allemaal aan. Leuk vooruitzicht !
  • Gerrit Malego

    4 jaar geleden
    wat wil je, gezonde mensen vinden tussen 65 en 75 of zo ? In die categorie heeft iedereen wel al ergens een kwaaltje hoor. En die mensen willen gewoon de rest van hun leven zoveel mogelijk zonder zorgen doorbrengen, want wie weet wat voor bijwerkingen dat vaccin kan hebben bij hen ?