Een lage-emissiezone in Gent.
Volledig scherm
Een lage-emissiezone in Gent. © BELGA

Vlaamse regering moet 265.000 euro betalen aan Greenpeace omdat luchtkwaliteitsplan niet voldoet

Het luchtbeleidsplan dat de Vlaamse regering opstelde na een veroordeling door de Brusselse rechtbank van eerste aanleg voldoet niet aan de eisen. De Vlaamse regering is Greenpeace bijgevolg een dwangsom van 265.000 euro verschuldigd. Dat heeft de Brusselse beslagrechter beslist. De Vlaamse regering gaat in beroep.

56 reacties

  • Nema De Geest

    4 jaar geleden
    William Van den Berghe, als de Waalse overheid een ton afval in uw voortuin komt dumpen dan kan u hen als Vlaming voor de rechter slepen en dat zal een Vlaamse rechter zijn. Had u liever gehad dat u zich in zo'n geval moest wenden tot een Waalse rechter en uw klacht in het Frans moest formuleren?
  • William Van den Berghe

    4 jaar geleden
    Wat heeft een Brusselse rechtbank te zeggen over Vlaanderen ? Laat staan dat deze gepolitiseerde rechtbanken daar geen al te goede reputatie hebben
  • Carl Vangenechten

    4 jaar geleden
    Niet Greenpeace maar de bevolking is slachtoffer. Ik wil niet dat Greenpeace met het geld gaat lopen omdat ik schade lijd.
  • Lucien Switten

    4 jaar geleden
    Tijd om Greenpeace met alle middelen het vuur aan de schenen te leggen: belastingscontroles, controles op zwartwerk, controles op de Belgische boardmembers, het kan niet streng genoeg zijn. Ze mogen beseffen dat een mes aan twee kanten kan snijden!
  • Guy Verstraeten

    4 jaar geleden
    Op basis van wat kan Greenpeace schadevergoedingen van een bestuur bekomen? Wie heeft hen dit recht verleend en wie heeft hen, een ngo, gemachtigd de burger te vertegenwoordigen? Uiteindelijk is de boete door de burger aan Greenpeace te betalen onder de vorm van belastingen, hetgeen absurd is. En dan nog een Brusselse rechter die in Vlaanderen de wet stelt... This must be Belgium.