ANP
Volledig scherm
© ANP

Vlaanderen maakt 75 miljoen euro vrij voor 'Blue Deal' tegen droogte

De Vlaamse regering maakt 75 miljoen euro vrij voor een 'Blue Deal' die de strijd tegen de droogte moet aangaan. Dat maakt minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) bekend. De regering zal onder meer investeren in meer grootschalige infiltratie- en bufferbekkens, ontharding in de steden en circulair watergebruik in de landbouw en de industrie.

9 reacties

  • bob jansens

    4 jaar geleden
    Lucien Mertens, er zijn reeds vele waterbekkens, maar daar mag geen water uit genomen worden want deze worden gebruikt voor recreatiedoeleinden (denk maar aan het zilvermeer, hofstade, hazewinkel, lilsebergen, tal van kunstmatige meren in Limburg,...)
  • Tim De Cock

    4 jaar geleden
    Verplicht infiltratieputten bovenop regenwaterput, bij bouwen een verbod om nog grondwater op te pompen, indien dit niet kan het water naar een beek leiden en niet in de riool. Veel meer bomen planten, moerassen aanleggen en bouwstop. Er wonen hier nu meer dan mensen genoeg. Want overbevolking is nog het grootste probleem.
  • Lucien Mertens

    4 jaar geleden
    Eindelijk is er toch al het besef dat er iets moet gedaan worden, maar nog altijd lees ik niets over waterbekkens in Vlaanderen.
  • james Verlinden

    4 jaar geleden
    Ontziltingsfabriek. Werkgelegenheid, meer drinkbaar water voor de Vlaming én misschien halen we overproductie en kunnen we verkopen aan onze buurlanden indien zij dat wensen, óf we pompen onze overproductie de natuur in. Andere landen kampen evenzeer met watersnood, voor elk wat wils?
  • Martine Bonte

    4 jaar geleden
    Stop de bouw van nieuwe apartementen waarbij grondwater weggepompt wordt om ondergrondse garages aan te kunnen leggen, leg terug bossen aan rond steden, laat meer parken toe in dorpen en steden. Er zou beter voor meer groen gezorgd moeten worden ipv beton en stenen. Duinendecreet en betonstop zijn lachertjes en hebben niks uitgehaald. Zoek het dus niet zo ver, Moeder Natuur heeft gewoon helpende handjes nodig en mensen met een hart voor groen. Zal het ooit begrepen worden voor het te laat is