De avondklok in Antwerpen haalde de wereldpers
Volledig scherm
De avondklok in Antwerpen haalde de wereldpers © Washington Post

Antwerpen haalt wereldpers met avondklok: "Heel ingrijpend, maar hoe later het wordt, hoe meer men drinkt”

De provincie Antwerpen nam gisteren extra maatregelen om de verspreiding van het coronavirus  in te dammen. Sommige drastische ingrepen zoals de avondklok roepen vragen op. Antwerps gouverneur Cathy Berx beantwoordt ze in de studio van VTM Nieuws.

52 reacties

  • Joeri Theelen

    4 jaar geleden
    Cordon Sanitaire 2.0
  • Hugo vanderoosbeek

    4 jaar geleden
    Het voetbal zal men wel toelaten, want die kerels verdienen haast niets en betalen betalen toch ook sociale zekerheid. Of niet soms ?
  • Eduard Janssens

    4 jaar geleden
    Zij doet wat onze politici niet durven besluiten zij durft verantwoordelijkheid nemen .!!
  • Ken Grootjans

    4 jaar geleden
    Schandalige maatregelen. DOE liever iets aan de virusverspreiding in plaats van onschuldige, vaak ongevaarlijke, burgers te treffen met zuivere repressie. De chaos is een rechtstreeks gevolg van het te veel aan politici in dit land, vele voelen zich geroepen hun eigen absurde regels op te leggen aan de burgers maar ... geen enkele heeft het lef om zijn verantwoordelijkheid op te nemen. Terzijde, welke partij belooft z'n kiezers al 15 jaar de provincies, senaat, ... te zullen afschaffen?
  • Vic Van Calster

    4 jaar geleden
    De absurditeit van de maatregelen zelf is hallucinant! Mensen op het platteland, zonder naaste buren, moeten een masker dragen als ze in hun straat, dikwijls maar een aardeweg, een wandelingetje maken. Een gezin met drie volwassen kinderen, die zelf ook nog kinderen hebben ouder dan 12 jaar, kan niet meer bij elkaar komen. Een onmogelijke keuze! En dan nog deze uitspraak: "Hoe later het wordt, hoe meer men drinkt!", klinkklare onzin! Een beetje meer realiteitszin aub!