Joel Hoylaerts/Photo News
Volledig scherm
© Joel Hoylaerts/Photo News

Op café of restaurant gaan mag enkel met vaste bubbel van vijf

Vanaf morgen mag elk huishouden enkel nog vijf dezelfde personen ontmoeten, zowel thuis als op publiek toegankelijke plaatsen. Dat is te lezen in het ministerieel besluit dat vanavond werd gepubliceerd in het staatsblad. Op café en op restaurant gaan of een feestje thuis kan dus enkel met je huishouden en de bubbel van vijf. 

5 reacties

  • Robert Boxtaele

    4 jaar geleden
    Voor een goed begrip: die 'bubbel' van 5 kan wel meer dan 5 personen bevatten als daar kinderen jonger dan 12j bij zijn, met inachtneming van het max. van 10 personen als je als gezin met alle leden van je bubbel samen komt.
  • Jos Jansen

    4 jaar geleden
    Men had de cafes beter volledig gesloten want met deze maatregel zoals hij nu is en als hij nageleefd wordt, betekent dit een pak minder klanten.
  • Brenda Fierens

    4 jaar geleden
    Ons gezin telt 4 personen, mijn broer zijn gezin telt er 3 en mijn ouders 2. Dat zijn 9 personen. Bij mij in de tuin mogen ze dus komen barbecueën omdat mijn gezin(4) er 5 mag uitnodigen? Maar mijn broer(3)zou dit dan niet in zijn tuin mogen omdat hij er dan 6 uitnodigt? Ook al zijn dit telkens dezelfde mensen?
  • RENE LENAERTS

    4 jaar geleden
    Noem de vijf de intieme bubbel in tegenstelling met andere contacten waarbij voorzorgsmaatregelen nodig zijn. En, neen,dat kan niet gecontroleerd of gesanctioneerd worden, maar als het goed uitgelegd wordt zal 95 % van de mensen mee zijn. De anderen wordt een prettig virus gewenst in de hoop dat ze niet te besmettelijk zijn.
  • miet claeys

    4 jaar geleden
    Wat moet,moet, er is geen andere manier om de pandemie tegen te houden