Sinds 15 juni wordt elke passagier die via Brussels Airport reist, onderworpen aan een temperatuurcontrole.  De controle gebeurt met warmtecamera’s die de lichaamstemperatuur vanop afstand meten.
Volledig scherm
Sinds 15 juni wordt elke passagier die via Brussels Airport reist, onderworpen aan een temperatuurcontrole. De controle gebeurt met warmtecamera’s die de lichaamstemperatuur vanop afstand meten. © BELGA

Brussels Airport:"Wie drie keer meer dan 38 graden koorts heeft, krijgt geen toegang tot vlucht”

UPDATEWie drie keer meer dan 38 graden koorts heeft, krijgt geen toegang tot de terminal en een vlucht. De temperatuurcontrole door een arts is doorslaggevend. Zo reageert Brussels Airport Company op berichtgeving in De Standaard. Daarin stond dat het een vragenlijst is die bepaalt of iemand mag vliegen als die op Zaventem na drie metingen nog altijd meer dan 38 graden koorts heeft. Te makkelijk te omzeilen, vindt VUB-prof Dirk Devroey. Klopt niet, zegt woordvoerster Nathalie Pierard van Brussels Airport Company. 

38 reacties

  • philippe dusablon

    4 jaar geleden
    wachten tot 3 keer, dus een maatregel voor niks die goed bekt.
  • raf janssens

    4 jaar geleden
    En welke controles gebeuren er op terugkerende passagiers, buiten een formuliertje invullen?
  • miet claeys

    4 jaar geleden
    Kan toch van de eerste keer, en dan even wachten, 2 de keer halfuur ertussen, er kan toch voor gans het vliegtuig geen risico worden genomen!
  • Guido De deken

    4 jaar geleden
    Wie koorts heeft zou nooit op het vliegtuig mogen toegelaten worden want deze persoon kan 150 of meer mensen besmetten. Of het nu over corona, de griep, keel - of oorontsteking of bronchite of welke ziekte ook gaat heeft totaal geen belang. En maar rekenen op gezond verstand van de mensen. Maak aub sluitende reglementen en pas ze toe. Iemand die met 38 graden koorts naar de luchthaven reist zal de vragen zeker niet eerlijk beantwoorden.
  • carla Van den Bossche

    4 jaar geleden
    Als ze koortswerende middelen nemen ontsnappen ze evengoed aan de controles.