Direct naar artikelinhoud
Zaak-Maddie McCann

Verdwijning ‘Maddie’: Duitse politie zoekt vandaag verder naar sporen in tuin in Hannover

Verdwijning ‘Maddie’: Duitse politie zoekt vandaag verder naar sporen in tuin in Hannover
Beeld AFP

In de zaak rond de verdwijning van de Britse peuter Madeleine McCann zoekt de Duitse politie vandaag verder naar sporen in een tuin in Hannover. De werkzaamheden gingen dinsdag van start maar werden dinsdagavond onderbroken.

en

Bij de zoektocht in het volkstuintje nabij een kleuterschool in de stad, wordt onder meer gebruik gemaakt van schoffels, harken, speurhonden en een kleine graafmachine.

De destijds driejarige kleuter was in 2007 met haar ouders op vakantie in het Portugese Praia da Luz, toen ze spoorloos verdween uit het huis waar ze met haar ouders verbleef. De ouders zaten op het tijdstip van de verdwijning wat verderop met Britse vrienden te dineren.

Begin juni kwam de 43-jarige Duitser Christian B. in beeld als mogelijke dader van de vermissing. Hij zit in het Duitse Kiel al vast voor een drugsmisdrijf. Volgens de lokale krant Hannoversche Allgemeine heeft de man een tijd in Hannover gewoond. Een woordvoerster van het parket Braunschweig, dat onderzoek naar B. voert, zei eerder dat de doorzoeking met dat speurwerk te maken heeft. Waarnaar men precies zoekt, voegde ze er niet aan toe.

Eerder deze maand werd in Portugal ook al naar het lichaam van McCann gezocht, met name in waterputten. De Duitse politie gaat ervan uit dat zij niet meer in leven is en door B. is omgebracht.

Lees ook

‘Ik heb een vreselijke klus’: Christian Brückner, hoofdverdachte in de zaak-Maddie McCann

Zaak-Maddie raakt ook hier ouders van vermiste kinderen: ‘Zou die Duitser iets te maken hebben met onze Liam?’