"La Wallonie paie pour la Flandre", zo stond er gisteren te lezen in de lokale krant La Province.
Volledig scherm
"La Wallonie paie pour la Flandre", zo stond er gisteren te lezen in de lokale krant La Province. © La Province

“Wallonië betaalt voor Vlaanderen”: strenge coronamaatregelen zijn volgens MR-kopstukken het gevolg van laks beleid in Vlaanderen

“Wallonië betaalt voor Vlaanderen”, zo kopte de Waalse regionale krant La Province gisteren, een dag nadat de Nationale Veiligheidsraad nieuwe maatregelen had afgekondigd. La Capitale en La Meuse, kranten uit de Groupe Sudpresse, gebruikten dezelfde (beschuldigende) woorden. Doordat de burgemeesters van lokale virus-hotspots zich niet onpopulair wilden maken met strenge maatregelen, moet nu heel het land boete doen, zo staat te lezen in de kranten.

276 reacties

  • Jill VanHengel

    4 jaar geleden
    Een regering. En Engels als voertaal, in vele bedrijven en universiteiten wordt toch alles al in het Engels gedaan.
  • Marc Baeyens

    4 jaar geleden
    Valse redenering. Vlaanderen is dichter bevolkt, heeft minder open ruimtes ... maar er zijn maar evenveel doden. Is Brussel nu ineens ook Vlaanderen ? Van welke regio is de verantwoordelijke premier ? Hoelang betaalt Vlaanderen al voor het laks beleid in Wallonië ? Hoe durven de Franstaligen zulke beschuldigingen te uiten, schaamteloos. / Laat ons werk maken van de confederatie ; er is draagvlak in het zuiden blijkbaar
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Gisteren heeft Gouverneur Cathy Berx klaar en duidelijk gezegd op RTV, na kritiek van gewezen Cd&V provincie raadslid Ludo Helsen, Antwerpen heeft niet te laks opgetreden, het is pas vrijdag dat de provincie en burgemeester zelf maatregelen mocht opleggen, daarvoor was het de federale regering die besliste. Elke maatregel kon teruggeschroeft worden bij klachten van iemand die het niet eens was. Proficiat aan Gouverneur Berx, voor haar duidelijk en eerlijke communicatie, Wilmés heeft gefaald.
  • Maurice Buyst

    4 jaar geleden
    Het zal dan ook de eerste maal zijn dat de Walen iets betalen aan de Vlamingen. Dat ze massaal onze kust komen besmetten, vergeten ze er bij te zeggen.
  • filip bulcaen

    4 jaar geleden
    De MR voelt de bui al hangen ,ze zullen eruit gekegeld worden ,en terecht!