Onbekende fietser duwt jongetje met hoverboard bijna vaart in

© tlg

Een onbekende man duwde dinsdag een twaalfjarige jongen bijna de vaart in Oudenburg in. Zijn splinternieuwe hoverboard belandde wel in het water en is stuk. “Ik heb schrik gekregen en ga nooit meer langs diezelfde weg naar huis.”

Tim Lescrauwaet

Wekenlang zaagde hij zijn ouders de oren van hun hoofd. Al zijn vriendjes hadden al een hoverboard, een elektrisch aangedreven bord op wielen, en Diago Schmidt (12) uit Oudenburg was er verzot op. Als hij een goed rapport mee naar huis bracht, zou hij er een voor zijn nieuwjaar krijgen. En zo geschiedde: Diago werkte hard op school en kreeg een gloednieuw hoverboard. Kostprijs: 379 euro.

Maar amper enkele dagen later is zijn hoverboard al kapot. Niet door zijn eigen schuld, maar wel door die van een onbekende fietser. Want toen Diago dinsdagavond samen met twee vriendjes van de voetbaltraining naar huis kwam, liep het fout. In de Marktstraat, vlakbij de vaart ter hoogte van de Abdijhoeve, duwde de fietser hem met zijn hoverboard en al naar beneden.

“Hij kwam vanuit onze rug”, zegt Diago. “Maar wij hebben niets gezegd en reden ook niet in zijn weg. Ik draaide me om omdat ik hem hoorde komen en kreeg een duw.” Diago belandde ei zo na zelf in het ijskoude water. “Ik kon me nog net aan het gras vast houden. Gelukkig had ik mijn voetbalschoenen nog aan dus had ik wel wat meer grip. Ik probeerde mijn hoverboard nog met mijn voet te redden, maar hij gleed het water in.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen