Gouverneur West-Vlaanderen treedt Berx bij in oproep voorzichtig te zijn met uitstapjes

 ©  Jimmy Kets

Bron: BELGA

Waarnemend West-Vlaams gouverneur Anne Martens herhaalt de vraag van collega-gouverneur van Antwerpen Cathy Berx om voorzichtig te zijn met uitstappen. Berx liet eerder al weten dat het voor Antwerpenaren niet verboden is om de provinciegrenzen over te steken, maar vroeg wel om onnodige uitstapjes uit te stellen.

Komend weekend wordt mooi weer voorspeld en dus verwacht de kust veel volk. Doorgaans zakken ook heel wat Antwerpse toeristen af naar zee. Maar de provinciegouverneurs van Antwerpen en West-Vlaanderen roepen op tot voorzichtigheid.

Antwerps gouverneur Cathy Berx liet eerder al verstaan dat Antwerpenaren die niet absoluut buiten de provinciegrenzen moeten zijn hun uitstapjes beter uitstellen. Een echt verbod op niet-essentiële verplaatsingen is er niet, maar de gouverneur nam wel tal van andere strikte maatregelen om de besmettingen in Antwerpen beter onder controle te krijgen.

LEES OOK. NMBS legt extra treinen in naar de kust. Maar niet vanuit Antwerpen

Waarnemend West-Vlaams gouverneur Anne Martens treedt Berx bij. “Pas op met onnodige verplaatsingen en indien je toch naar zee komt, volg zeer strikt de regels”, zegt ze. Martens benadrukt dat wie zich ziek voelt, absoluut thuis moet blijven.

De West-Vlaamse gouverneur kaartte eerder deze week aan dat tweedeverblijvers die besmet raken aan zee, niet geregistreerd worden onder de cijfers aan de kust. Voorlopig zijn het Agentschap Zorg en Gezondheid en minister Philippe De Backer (Open VLD) nog volop bezig met een aanpassing in die regeling.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen