Populaire postbode neemt afscheid: “De post zal ik niet missen, maar de mensen des te meer”

© mma

© thv

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Eddy Bommers, de populaire postbode uit Koksijde, is vanaf donderdag met pensioen. Zijn afscheid ging niet onopgemerkt voorbij.

Marc Maes en Tommy Huygebaert

Eddy Bommers, een geboren en getogen Diksmuidenaar, was 41 jaar lang postbode. De laatste jaren van zijn carrière bestelde hij brieven in de Zeelaan en in de Dumontwijk in De Panne. Tussendoor legde hij een heel parkoers af, dat onder meer langs Gent, Vleteren, Alveringem (Beveren-aan-de-IJzer) en Adinkerke liep. “In Beveren-aan de-IJzer hield ik ook een café open”, zegt hij. “Dat was best te combineren, maar met de invoering van de zogenaamde georoute moesten wij naar Veurne verhuizen en dat beviel me niet zo goed.”

Uiteindelijk arriveerde hij in Adinkerke. “Maar daar vroegen mijn oversten me om er 's ochtends de krantenronde bij te nemen en dat was er te veel aan. Ik was ook al een dagje ouder.” De Panne werd dan de plaats waar Eddy zijn loopbaan afrondde. Hij was er een graag geziene figuur. Zowel bij zijn collega's als bij de inwoners.

Elke dag een kruis

Toen de laatste week voor zijn pensioen in ging, tekende een postbediende een kalender op de rug van zijn rode jas, met de tekst ‘Ik werk nog ... dagen’. “Iedere avond na mijn werk trok ik een kruis door de dag die voorbij was”, zegt Bommers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen