.
Volledig scherm
. © Photo News

Gouverneur Berx blijft bij verbod op profvoetbal in Antwerpen, expertengroep Celeval kan verbod nog overrulen

Belgisch voetbalEr wordt in de provincie Antwerpen tot nader order geen uitzondering gemaakt voor het profvoetbal op het verbod op ploegsporten voor mensen ouder dan 18 jaar. Dat bevestigt gouverneur Cathy Berx, die wel nog wacht op een advies van de federale expertengroep Celeval. Beerschot en KV Mechelen overwegen alvast om buiten de provinciegrenzen te gaan trainen. In het geval van Malinwa gaat het dan hoogstwaarschijnlijk richting Kampenhout.

62 reacties

  • Jan Van de Velde

    4 jaar geleden
    Journalist blijf bij uw leest. Een 'advies' van een zg deskundige of commissie dient om een overheidsbeslissing te motiveren maar is zelf geen overheidsbeslissing; kan dus zulke beslissing niet 'overrulen'. Elke overheid, zoals een gouverneur, kan altijd motiveren en beslissen waarom geen risico wordt genomen. En Cathy Berx weet dit perfect wegens haar opleiding en haar dagelijkse praktijk als gouverneur.
  • Johan Billiet

    4 jaar geleden
    hoe naïef...gewoon provinciegrens oversteken..Vlaanderen is ochgottekes zo klein..denk niet dat voetbal in open lucht zonder publiek een Corona-verspreider is. Met 200 man in een vliegtuig kan maar 200 man in een voetbalstadion zou niet kunnen...om je dood te lachen..
  • Georges Merksem

    4 jaar geleden
    @Jan Peeters idd iedereen gelijk voor de wet , dus dit wil zeggen dat voetballers hun werk moeten kunnen doen , net zoals elk ander bedrijf .
  • LUC HUON

    4 jaar geleden
    Rekent Van Ranst ook op het gezond verstand van de supporters? Jongens toch.
  • Franky Schoonvliet

    4 jaar geleden
    Heel correcte beslissing voor die potstampers geen uitzonderingen toestaan. !!!