Kristof Ghyselinck
Volledig scherm
© Kristof Ghyselinck

Sven Nys waarschuwt voor intensief sporten met mondmasker: “Dat is gevaarlijk”

Voormalig veldrijder Sven Nys waarschuwt op Twitter voor het dragen van een mondmasker tijdens intensief sporten. “Dat is gevaarlijk”, zegt hij. “Aanraden om alleen te sporten of in je eigen bubbel is veel belangrijker.” 

11 reacties

  • Stephan Priem

    4 jaar geleden
    Wandelend of fietsend, als de bubbel van 2 meter rond mij niet gegarandeerd kan worden zet ik mijn mondmasker op, niet eerder.
  • Steve Caria

    4 jaar geleden
    Nog is tijdens de eerste lockdown werd ook veel gefietst en gelopen zonder mondmaskers en de cijfers daalde, ligt dus niet aan de mensen die sporten dat de cijfers zo hoog zijn nu. Ga nog wat feesten of op restaurant en op café dan kunt ge de corona nog wat doorgeven.
  • rudi cowe

    4 jaar geleden
    Jef Van De Plas is zeker gene fan van Sven Nys dat is heel duidelijk . Maar Sven weet op dat gebied wel waarover hij praat . En ik vind dat hij het recht heeft om daar dan zijn mening over te zeggen .Meer als sommige politiekers die enkel maar zeggen dat ze het ni weten of de vragen ontwijken
  • Mark Klaver

    4 jaar geleden
    Is hij ook al wetenschapper? Diploma?
  • Stijn Mertens

    4 jaar geleden
    Adviezen van Sven Nys over gezondheid, die zijn wellicht even veel waard als adviezen van Marc Van Ranst over modieuze kleding. Verschil is wel dat fout advies over mode niet levensbedreigend is voor de bevolking.