Beeld ter illustratie
Volledig scherm
Beeld ter illustratie © Shutterstock

Zorg en Gezondheid bekijkt of verplichte thuisisolatie juridisch mogelijk is

Het Agentschap Zorg en Gezondheid bekijkt momenteel of het juridisch mogelijk is om een thuisisolatie te verplichten voor coronapatiënten, op vraag van de Antwerpse provinciegouverneur Cathy Berx. “Dit botst op de eeuwige tweestrijd in deze crisis tussen de basisrechten van personen en het beschermen van de collectieve volksgezondheid”, zegt woordvoerder Joris Moonens vandaag.

10 reacties

  • leppens victor

    4 jaar geleden
    Als je hier in Hongarije in quarantine geplaatst wordt komt de politie minstens eenmaal daags langs om te controleren,en indien nodig direkt te verbaliseren. Geen gekwaak. mvg.
  • Veerle De cock

    4 jaar geleden
    Mocht ik positief testen .kan niemand me verplichten om 14 dagen alleen in huis te blijven .zal me laten opnemen in ziekenhuis krijg dan nog eten ook .
  • DAVID VAN LAER

    4 jaar geleden
    Dus de volgende stap indien dit er door komt is er als alleenstaande genoeg eten en drinken in huis te hebben voor minstens 14 dagen en dat is nog maar het eerste wat in mij opkomt.
  • Dirk Vangossum

    4 jaar geleden
    Ons covidje veegt zijn tentakels aan de privacywetgeving. Hij doet waarvoor hij geschapen werd: besmetten .
  • Dirk Tuymans

    4 jaar geleden
    Die Cathy Berx denkt echt dat zij de slimste is. Die denkt dat ze ons alles kan opleggen. Geef een persoon wat macht en je ziet wat volgt. Proficiat aan onze regering die er geen is.