De Antwerpse politie controleerde eerder deze week nog het café. © Victoriano Moreno

Drughandel en verdoken opengehouden: café moet één maand verplicht sluiten

Borgerhout -

Café De Paternoster op de Turnhoutsebaan moet tot en met 28 augustus gesloten blijven wegens herhaaldelijke illegale feiten. Het college bevestigde woensdag het besluit van burgemeester Bart De Wever (N-VA) om de zaak één maand te sluiten.

De politie controleerde het café op de Turnhoutsebaan in Borgerhout al meermaals. Alleen al dit jaar waren er verscheidene meldingen en vaststellingen van nachtlawaai, drugs, illegale tewerkstelling en vechtpartijen. In februari stelde de politie al vast dat er drugs verhandeld werd in het café.

In mei controleerde de politie de zaak opnieuw. “Hoewel de gordijnen gesloten waren, brandden de lichten in het café wel nog. De agenten zagen door de gordijnen de uitbater en een man aan tafel zitten met enkele drankjes”, zegt Johan Vermant, woordvoerder van burgemeester Bart De Wever (N-VA). In het café merkten de agenten ook een sterke cannabisgeur op.

“Aanvankelijk beweerde de uitbater dat de andere man in het café zijn broer was. Later verklaarde hij dat het een vriend was die iets was komen drinken”, aldus Vermant. Omdat het café door de coronamaatregelen al gesloten moest zijn, stelde de politie een proces-verbaal op.

Zakje met groen kruid

“Toen de agenten vroegen waar de cannabisgeur vandaan kwam, overhandigde de uitbater hen een zakje met groen kruid. Het bleek om 1,89 gram marihuana te gaan”, klinkt het. Ook hiervoor werd een pv opgesteld.

Omdat het café volgens het stadsbestuur zorgt voor een stijgend onveiligheidsgevoel bij de omwonenden en voor een aantasting van de openbare rust en veiligheid, werd beslist een verplichte sluiting van een maand op te leggen. De zaak blijft daarom tot en met 28 augustus gesloten.

 jtp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER