Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Horeca Vlaanderen: “Reserveringen van grotere groepen in restaurants massaal geannuleerd”

Sinds de laatste verstrenging van de coronamaatregelen zien de horecazaken in Vlaanderen de reserveringen van grotere groepen mensen massaal geannuleerd worden. Dat zegt Matthias De Caluwe, de CEO van Horeca Vlaanderen. Hij herhaalt ook zijn oproep voor steunmaatregelen voor de sector.

16 reacties

  • Danielle Roggeman

    4 jaar geleden
    Waar moet dat geld komen? Van de belastingbetaler. Ik hoop dat de overheid weer niet Sinterklaas gaat spelen want de eindfactuur is nu al enorm.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Voor men klaagt kunnen ze eerst nog hun 2 de eigendom verkopen maar ze kunnen misschien beginnen hun Porsche Cayenne te verkopen of nog van die wagens die ze zogezegd nodig hebben op de zaak voor ze ook maar 1 euro steun ontvangen.Wij die na de oorlog het moesten doen met niks toe iets en zo verder hebben het ook allemaal op eigen krachten moeten doen ,zaak niet draaien ,failliet en verder.Vandaag klaagt men met een paar honderd duizend op de rekening.
  • ludo joosen

    4 jaar geleden
    Alexi, Horeca heeft het moelijk. Onze zoon enkele jaren gestart met catering. Betaalde 20000 euro belastingen, heeft steun gekregen maar moet komt daar niet mee toe, elke maand geld toeleggen om vaste kosten te betalen. Geeft jij graag spaargeld terug af of spaar je liever. Die belastingen zullen er volgend jaar niet meer zijn, niks verdienen is geen belasting. Blijf wat solidair met elkaar voor alle sectoren. Samen sterk.
  • Leo Kaya

    4 jaar geleden
    Ook eigenaars van panden zouden hun steun mogen verlenen. Ik heb nooit begrepen waarom de verhuur van commerciële ruimten zoveel meer moeten kosten dan bijv. een privé huur. Onroerend goed eigenaars blijven overdreven veel poen scheppen en de belastingbetaler moet die geldstroom onderhouden door steun? Hier zeg ik NEE tegen.
  • Dirk Dhaenens

    4 jaar geleden
    De horeca heeft al genoeg gekregen, uiteraard bij de eerste golf, maar ook btw verlaging naar 6%, uiteraard zonder zelf hun prijzen te verlagen. Als je een sterk bier verkoopt aan 5x de aankoopprijs en koffie aan 10 keer de aankoopprijs stel ik mij gelukkig dat ik zonder horeca kan leven, ik zou mij mijn leven niet kunnen voorstellen indien de garagist ook zo'n marges zou rekenen bij de aankoop van een wagen!