Geen uitzinnige taferelen zoals gewoonlijk, maar toch maakt RAFC haar aanhang warm voor de bekerfinale tegen Club Brugge. ©  Photo News

Ook Antwerp doet oproep aan supporters: “Blijf veilig binnen, maar hang sjaals en vlaggen buiten”

Royal Antwerp FC wil haar supporters - ondanks alle omstandigheden en onzekerheid - warm maken voor de bekerfinale tegen Club Brugge aanstaande zaterdag. “Volg de wedstrijd op een veilige manier van thuis uit en hang je rood-witte sjaals buiten”, klinkt het op de clubwebsite.

LEES OOK: Antwerps supporterscafé Great Old sluit vrijwillig de deuren op dag van bekerfinale

Dat supporters sowieso niet toegelaten in stadions de komende weken, staat vast. Maar clubs willen er hun fans nog steeds op wijzen om ook buiten stadions niet samen te troepen zodat de verspreiding van het coronavirus opnieuw wordt ingedijkt. Zo riep Beerschot haar supporters al op om “vanuit een paarse bubbel te supporteren.”

Ook Antwerp richt zich nu tot haar supporters: “Royal Antwerp Football Club voelt enorm veel steun van haar supporters in aanloop naar de bekerfinale van zaterdag. Dat betekent meer dan ooit heel veel voor onze spelers en technische staf, ook al droomden we van een finale met ons Rood-Witte legioen. We steunen het bericht van onze supporters om de finale op een veilige manier te volgen van thuis”, deelt de club mee op haar website.

Sjaals en vlaggen

De Great Old koppelt aan de oproep ook een actie. “Hang jullie rood-witte sjaals en vlaggen buiten! Deel jouw foto op onze sociale media kanalen met de hashtag #OneRedFamily en laat ons samen Antwerpen én ver daarbuiten rood en wit kleuren!” klinkt het enthousiast.

tsfn