VTM NIEUWS
Volledig scherm
© VTM NIEUWS

Vakantievilla in eigen land? Markt van het luxevastgoed draait op volle toeren

Gigantische villa’s verkopen, het blijkt vandaag helemaal niet zo moeilijk. De markt van het luxevastgoed draait zelfs op volle toeren. “Dan spreken we over eigendommen van meer dan 1 miljoen euro.” En dat ondanks de coronacrisis. Of misschien juist dankzij? De verkopers merken het hoe dan ook duidelijk: mensen met geld willen gerust een miljoen neertellen voor een luxe-vakantievilla in eigen land.

15 reacties

  • An Vanden Bossche

    4 jaar geleden
    Woningen van meer dan 1 miljoen, dat is nog geen half procent van het totaal. De meeste staan in Knokke, vervolgens de binnenstad van Brussel, Gent en Antwerpen. In de rest van het land hier en daar een. Tenzij het om de enkele residentiële gemeenten gaat, blijven ze jarenlang te koop.
  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    Dat is nu echt wat de thuisblijvers met bescheiden loon willen lezen, zwetend in hun aftandse appartementje en met 0 vooruitzichten behalve dan op nog meer taksen en belastingen. Net je éne weekje in een eenvoudig vakantiehuisje moeten annuleren, en dan krijg je dit: koop toch gewoon een miljoenenvilla als tweede verblijf? Doen wij ook? Ow, je hebt niet genoeg geld? Pech dan! Doei!
  • Ramon Simon

    4 jaar geleden
    Hier kost een halfopen woning van 150m 400.000 euro. Oude huizen waar nog grond aan is, men had vroeger een hof, worden gesloopt en men zet er 8 huizen. Kassa, die vastgoedbedrijven worden stinkend rijk. En dit is niet noodzakelijk de betere middenklasse, kleine wagens, huismerken in de blauwe zak. Wachtlijsten voor sociale woningen exploderen. Maar er is geen probleem, we zijn goed bezig.
  • jef wouters

    4 jaar geleden
    voor dat geld weet ik wel mooier en gezonder plaatsjes op deze planeet
  • dirk clemeur

    4 jaar geleden
    Dat de belastingdienst eens grondig onderzoekt waar deze miljoenen vandaan komen onder andere van belasting ontduiking, met gewoon te werken komt men in belgie er niet.