Lieve Ringoot (links) woont in Opdorp (Buggenhout, Oost-Vlaanderen) waar ze mag wandelen zonder mondmasker. Haar zus Mariëtte draagt een mondkapje, want zij staat in Sint-Amands in de provincie Antwerpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Lieve Ringoot (links) woont in Opdorp (Buggenhout, Oost-Vlaanderen) waar ze mag wandelen zonder mondmasker. Haar zus Mariëtte draagt een mondkapje, want zij staat in Sint-Amands in de provincie Antwerpen. © Geert De Rycke

Corona kent geen grenzen, provincies wel: mondmasker verplicht zodra je straat naar Antwerpen oversteekt

In de hele provincie Antwerpen is een mondmasker verplicht en moet je tussen 23.30 en 6 uur in je kot blijven; in de meeste aanpalende Oost-Vlaamse buurgemeenten kan je tot 1 uur een pint pakken en daarna mag ook nog de hele nacht je hond uitlaten. Mocht je dat willen. Zonder mondmasker. Maar opgepast: in sommige gevallen veranderen de regels, zodra je de straat oversteekt met boetes tot 1.600 euro. Corona kent geen grenzen, de provincies wel. Wij gingen polsen bij de grensgevallen van Zwijndrecht/Melsele en Sint-Amands/Opdorp.

10 reacties

  • Gerd Peeters

    4 jaar geleden
    Hier in Willebroek moet je ook verplicht een mondmasker op als je de straat op komt.
  • Helene Van der Heyden

    4 jaar geleden
    Wij moesten in de meeste winkels buiten aanschuiven als er teveel volk was per vierkante meter ik hoor van familie in o.vlaanderen wij moesten dat niet meer.
  • Rudi Mariën

    4 jaar geleden
    Je kan er over zeuren zoveel je wilt de grens moet ergens liggen hé.
  • Gino De Neef

    4 jaar geleden
    Als mondmaskers helpen, waarom moet je dan 6 meter ver blijven? Als sociale distanciëring helpt waarom moet je maskers dragen?
  • marnix saelens

    4 jaar geleden
    Help wie weet er nog waar en wat je moet doen in Vlaanderen het kan toch niet dat iedere gemeente andere regels heeft
  1. “Een terreurbewind waar hij als ‘Flinke Jongen’ trots op was”: rechter veegt TikTok-sensatie de mantel uit na overvallen, maar geeft hem toch allerlaatste kans
    PREMIUM
    Update

    “Een terreurbe­wind waar hij als ‘Flinke Jongen’ trots op was”: rechter veegt Tik­Tok-sensatie de mantel uit na overvallen, maar geeft hem toch allerlaat­ste kans

    “Ik heb me soms stoer gedragen, zodat mensen schrik van me hadden." TikTok-sensatie ‘Flinke Jongen’ (22) uit Wingene was volgens het Openbaar Ministerie trots op de afpersingen die hij pleegde. Zo werd een tienermeisje op haar 15de door de TikTokker overvallen in het station van Gent-Sint-Pieters, vlak na haar examens. “Ik had geld gekregen van mama, maar was plots alles kwijt. Al vind ik wel dat hij niet thuishoort in de gevangenis.” De rechter volgde donderdag die stelling, al spelde ze Alexander Tseboyev wel flink de les.
    Wingene, Gent, Sint-Niklaas
  2. LEVENSVERHAAL. Op tien dagen verloor hij de strijd tegen kanker: wie was Hubert Hedebouw, de staalarbeider die zoon en PVDA-voorzitter Raoul inspireerde?
    PREMIUM

    LEVENSVER­HAAL. Op tien dagen verloor hij de strijd tegen kanker: wie was Hubert Hedebouw, de staalarbei­der die zoon en PV­DA-voorzitter Raoul inspireer­de?

    “Ik ga je missen, padre. Ik had echt geluk om je zoon te mogen zijn.” Hubert, de vader van PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw, is dinsdagochtend op 77-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Vader Hedebouw stond in ons land mee aan de wieg van uiterst links, dat in de laatste peiling flirt met 10% van de stemmen. Het levensverhaal van ‘Berten’ is opmerkelijk. “Ik kon met hem over alles praten, hij ging geen onderwerp uit de weg”, vertelt zoon Raoul.