Corona-testdorp in Park Spoor Oost, Antwerpen.
Volledig scherm
Corona-testdorp in Park Spoor Oost, Antwerpen. © JA

Burgemeesters kunnen via dashboard zien waar besmettingshaarden zich situeren - Aantal besmettingen stijgt snel in Nederland, Spanje, Italië en Duitsland

Het gemiddelde aantal besmettingen met het coronavirus in ons land is opnieuw toegenomen, naar gemiddeld 347,1 per dag tussen 20 en 26 juli. Het gaat om een stijging met 77 procent in vergelijking met de vorige week. Ook het aantal ziekenhuisopnames neemt verder toe, zo blijkt uit de jongste cijfers van Sciensano. Volg alle actuele ontwikkelingen hieronder live.

36 reacties

  • RIET HEIRMAN

    4 jaar geleden
    Mooi, maar als inwoner van een Gemeente die over de drempel zit, zou ook ik graag weten in welke wijken de besmettingen zich voordoen, kwestie van die te vermijden.
  • Carla Van Geel

    4 jaar geleden
    Als de haarden in lockdown gaan - niemand binnen of buiten de regio - dan kunnen die zich niet verspreiden en de economie zal dan wel draaien in de regio's waar mensen de discipline hadden om het zo veilig mogelijk te houden. Een hogere curve die zich verspreid buiten die regio zal ertoe leiden dat nergens meer gewerkt kan worden en de economie zal dan nergens meer draaien.
  • Kris Platteau

    4 jaar geleden
    De Wever vroeg drie weken geleden om gegevens op wijkniveau om de haarden aan te pakken. En nu het kalf verdronken is komen ze er mee af.
  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    Aan al wie roept om volledige lockdown en snerend doet over het redden van de economie: het welzijn van de bevolking is recht evenredig met de gezondheid van de economie. Zonder economie geen geld, zonder geld geen sociale zekerheid, zonder sociale zekerheid veel meer armoede, honger, daklozen, depressies, onbehandelde ziektes, vroegtijdige overlijdens, zelfmoorden, criminaliteit.. en dus op de middellange termijn ook veel meer doden. Een niet-coronadode is echt niet beter af dan een coronadode.
  • Biot Aline

    4 jaar geleden
    Ik wil de pessimist niet uithangen, maar, er zijn 10 miljoen mensen genezen. Hoeveel van die 10 miljoen hebben blijvende schade aan hun hart, longen, nieren ? Hoeveel houden blijvende schade over ?