Photo News
Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. Stijgende trend zet zich voort: gemiddeld 347 nieuwe besmettingen en 25 hospitalisaties per dag

Tussen 20 en 26 juli is het gemiddelde aantal besmettingen met het coronavirus in ons land verder gestegen naar 347,1 besmettingen per dag. In vergelijking met een week eerder is dat een stijging van 77 procent. Dat blijkt uit de jongste gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano. Ook het aantal hospitalisaties neemt toe met gemiddeld 25 nieuwe ziekenhuisopnames per dag. 

41 reacties

  • Francis smet

    4 jaar geleden
    Aantal ziekenhuisopnames per dag door Covid 19 is het enige getal met waarde. Met die andere percentages en testen kan men goochelen zoveel men wil. Laat ons aub ook de rusthuizen niet vergeten en de mensen die van daaruit moeten worden opgenomen. Ook het sterftecijfer in de rusthuizen en ziekenhuizen door Covid 19 kan een waardemeter zijn.
  • Tejo Joeben

    4 jaar geleden
    Waarom hebben we deze 2de golf? 1) De versoepeling van de bubbels. Ligt aan de overheid, we mochten per persoon 15 mensen zien en elke week 15 andere. Men moet dus niet afkomen dat de mensen de regels niet hebben gevolgd, dat is gewoon veel te veel. 2) Testing & tracing trekt op niets, en nog altijd niet. Maskers dragen gaat niets bijbrengen.
  • RENE LENAERTS

    4 jaar geleden
    Vandaag telefoontje met iemand uit De Panne; het is over de koppen lopen daar, aanschuiven voor een ijsje zonder afstand of mondmasker. Dank zij de extra treinen van de NMBS zullen de thuiskomers in Brussel of Antwerpen een seriebesmetting ontketenen binnen een week of zo. En daar helpt geen avondklok tegen.
  • Willy De Neef

    4 jaar geleden
    Luc van Pelt Het zijn de ziekenhuisopnames en sterftegetallen die eigenlijk echt tellen. En die zijn nog stukken lager,men test gewoon veel meer dan in maart,dus vind men ook meer besmette gevallen. De Neef Buggenhout
  • Eric Van Vaerenbergh

    4 jaar geleden
    “We rekenen op de goodwill van de burgers...” Hoe zijn we dan in de huidige situatie verzeild geraakt?