Direct naar artikelinhoud
Coronacijfers

Nergens stijgt het aantal hospitalisaties zo snel als in West-Vlaanderen

Nergens stijgt het aantal hospitalisaties zo snel als in West-Vlaanderen
Beeld Photo News

Het aantal hospitalisaties sinds 12 juli ligt in West-Vlaanderen hoger dan in Brussel en in Antwerpen. Voor Brussel en Antwerpen zijn het er 48, in West-Vlaanderen maar liefst 78.

In de kustprovincie zijn in de gebieden waar de besmettingscijfers de verkeerde kant opgaan alvast maatregelen genomen om het aantal infecties in te dammen en daarmee ook het aantal hospitalisaties omlaag te brengen.

Zo vaardigden de burgemeesters van 16 steden en gemeenten in de West-Vlaamse regio Midwest gisteren een reeks bijkomende coronamaatregelen uit, die vanaf vandaag op het grondgebied van die gemeenten gelden. Het gaat om de gemeenten Ardooie, Hooglede, Oostrozebeke, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lichtervelde, Meulebeke, Moorslede, Pittem, Roeselare, Ruiselede, Staden, Tielt, Wielsbeke en Wingene.

In die gemeenten moeten mensen vanaf vandaag onder meer een mondmasker op zak hebben als ze zich in de openbare ruimte begeven. Ook zijn evenementen met meer dan 100 verwachte deelnemers verboden.

‘Stel uitstappen naar de kust uit’

De waarnemend gouverneur van West-Vlaanderen, Anne Martens, roept de bevolking intussen op om onnodige uitstappen naar de kust uit te stellen. Wie toch naar zee komt, moet de coronamaatregelen strikt opvolgen. “Pas op met onnodige verplaatsingen en indien je toch naar zee komt, volg dan zeer strikt de regels.” Martens benadrukte ook dat wie zich ziek voelt, absoluut thuis moet blijven.

Wie komend weekend toch naar zee trekt vanwege het voorspelde mooie weer, moet zeker een mondmasker meebrengen: op elke zeedijk geldt de mondmaskerplicht.

Het aantal hospitalisaties ligt sinds 12 juli in West-Vlaanderen hoger dan in Brussel en Antwerpen. Voor Brussel en Antwerpen zijn het er 48, in West-Vlaanderen maar liefst 78.Beeld Sciensano