Bert Gabriëls
Volledig scherm
Bert Gabriëls © David Legreve

Bert Gabriëls werkt nu bij Vlaamse overheid: “Meeste ambtenaren werken keihard”

ShowbizzStand-upcomedian Bert Gabriëls (47) is sinds de coronacrisis ook opnieuw aan de slag als jurist bij de Vlaamse overheid. Hij maakt meteen komaf met enkele clichés over zijn collega’s. “De meeste ambtenaren werken keihard en kloppen veel uren.”

7 reacties

  • victor vandesande

    4 jaar geleden
    Er zitten er zeker bij die hun job met haet en ziel doen . Maar minstens een even groot deels vergenoegt zich in de vaste benoeming en is content met zo min mogelijk te doen . Ons overheidsapparaat is veel te groot en hopeloos inefficient wat het veel te duur maakt.
  • anneke vdb

    4 jaar geleden
    Ik heb 5 jaar in privé en nu 8 jaar bij een lokaal bestuur gewerkt. Werkdruk als ambtenaar is minstens even hoog als in privé. Alleen is waardering en respect dan nog eens zo goed als onbestaande (zie voorgaande reacties) en is extra personeel gewoon uitgesloten. Via via binnen geraken is al lang verleden tijd. In privé zou ik ongetwijfeld meer geld en meer waardering kunnen krijgen. Maar geloof het of niet... ik doe mijn werk graag en zet me graag in voor het algemene goed...
  • Marc Geerts

    4 jaar geleden
    Via via binnen geraakt en dan uit dankbaarheid zeggen dat de ambtenaren hard werken. En ik ben er zeker van dat sommige ambtenaren hard werken maar ik ben ook zeker dat indien zij in de privé moesten gaan werken wel anders zouden praten.
  • Ludo Wouters

    4 jaar geleden
    Hij mag die uitspraken doen, hij is tenslotte een stand-upcomedian.
  • Bart Daems

    4 jaar geleden
    Aan de titel van dit stuk te zien is hij het grappen maken zeker nog niet verleerd.