Brantano-winkel in Antwerpen.
Volledig scherm
Brantano-winkel in Antwerpen. © BELGA

FNG, moederbedrijf van Brantano, vraagt faillissement aan

De modegroep FNG, moedermaatschappij van onder meer Brantano, heeft voor FNG International Holding nv en voor de meerderheid van haar operationele dochtervennootschappen het faillissement aangevraagd. Dat maakt het bedrijf bekend in een persbericht. De vakbonden kregen het nieuws te horen op een bijzondere ondernemingsraad. 

23 reacties

  • Johny vanderlinden

    4 jaar geleden
    Gaan die CEO's zich nu moeten verantwoorden voor hun onbekwaamheid of zitten ze al op een ander de boel om zeep te helpen.
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    Winkels gaan failliet en dat zal men waarschijnlijk in de verkoopsector voelen. Omscholen mensen ! Het zal met tewerkstelling pas weer de goede kant opgaan als er opnieuw kleinschalige Belgische naaiateliertjes, schoenfabrieken enz .. uit de grond schieten. Al overgrote import is weinig duurzaam en de afvalberg is hier al groot genoeg.
  • Franc saas

    4 jaar geleden
    de top heeft het verkloot, maar ging wel naar huis met riante lonen en bonussen ...de werknemers zijn weer de klos ! meestal is het zo dat de top het verprutst ,onbekwaam is ...kijk maar naar onze ministers ook onbekwaam ,ook hebben ze het verprutst en zie waar we staan met de corona problemen.
  • Eddy DESMET

    4 jaar geleden
    Hier geldt duidelijk : "hun ogen waren groter dan hun buik" - De leidinggevende(n) heeft (hebben) zich blijkbaar te ver geriskeerd door bedrijven over te nemen, zonder de financiële repercusies in overweging te nemen ... Ondertussen staan er wel meer dan 1.000 mensen op straat en dat hebben ze absoluut niet verdiend. Wanbeleid noemt men zoiets.
  • Martin Meuris

    4 jaar geleden
    Het is duidelijk dat alle bedrijven die goedkope spullen verkopen de fles op gaan! Er zijn gewoon overal te veel winkels die hetzelfde verkopen en