Vanop de ruimtehaven Cape Canaveral in Florida is een Atlas-draagraket gelanceerd die de onbemande Amerikaanse Marsverkenner ‘Perseverance’ naar de Rode Planeet moet slingeren.
Volledig scherm
Vanop de ruimtehaven Cape Canaveral in Florida is een Atlas-draagraket gelanceerd die de onbemande Amerikaanse Marsverkenner ‘Perseverance’ naar de Rode Planeet moet slingeren. © REUTERS

Technische problemen bij pas gelanceerde Marsrobot Perseverance

Er zijn technische problemen met de Amerikaanse Marsrobot Perseverance. Dat deelt de NASA mee. Volgens gezaghebbende ruimtevaartwebsites zou er een probleem in de communicatie zijn. De sonde gebruikt nu enkel haar essentiële functies.

6 reacties

  • jean pierre leemans

    3 jaar geleden
    Een man op mars,landen,zien we de 1e 40 jaar niet gebeuren.L Is te complex,een soort maannlander dat stalen neemt,richting aarde toe,dat wel. En robots,die taken uitvoeren,van ruimtevaarders toe ,ook De aldaar bekomen technologie,komt ons allen ten goede.
  • Paul Vermuyten

    4 jaar geleden
    Het verruimen van onze kennis door hoogtechnologische robotten, meetinstrumenten computergestuurde handelingen en het laborotorische testen van grondstalen, aero-ontledingen met de meegevoerde materialen, zijn en blijven een MUST om de ontbrekende kennis te staven, te verrijken met het zicht op toekomstige humanitaire exploraties. Hieruit is voor de mensheid reeds zoveel nuttig bruikbaar materiaal gekomen dat elke cent hiervoor dubbel en dik terugkomt. Veel succes aan alle Belgische vorsers.
  • Peter Cortens

    4 jaar geleden
    Emiel, om onze Aarde beter te begrijpen moeten we ook het zonnestelsel leren begrijpen. En onze planeet bestuderen zonder ruimtevaart zou veel moeilijker zijn. Op Mars gaan we nu veel intensiever naar leven zoeken. Stel we vinden daar fossiele of levende microben, dat zou een revolutie in de biologie zijn vergelijkbaar met de ontdekking van DNA.
  • emiel wouters

    4 jaar geleden
    Als de diepere kennis van mars een meerwaarde is, en het gerechtvaardigd is daar zoveel geld tegenaan te smijten. Waarom zouden wij dan eerst eens niet onze aarde eens zo goed onder de loep nemen. Ik denk dat we nog niet 2% van onze aarde kennen. Maar de zee zou een uitdaging zijn. Als we niet schrik hadden om niet verstrikt te raken in onze netten en afval dat we wegwerpen. want zeg nu zelf, een bos waar je de bomen niet ziet loont toch de moeite niet om door te lopen.
  • Nick Lersberghe

    4 jaar geleden
    @Wim Vanderheijden Een diepere kennis over Mars en het ontstaan van het zonnestelsel? Wat voor meerwaarde verwacht je? Financieel? Er is genoeg budget binnen de Amerikaanse regering, als ze nu eens iets minder in het leger zouden investeren. Wetenschap en vooruitgang is iets waar nooit op zou moeten bespaard worden.