(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © Photo News

Pfizer wil eind dit jaar al 100 miljoen dosissen van coronavaccin op de markt brengen

Het farmabedrijf Pfizer is in de Verenigde Staten gestart met een volgende fase in de ontwikkeling van een mogelijke coronavaccin. Uit vier kandidaat-vaccins werd er één geselecteerd voor een wereldwijde werkzaamheidsstudie bij 30.000 deelnemers. Als de studie succesvol is, wil Pfizer in oktober wettelijke goedkeuring vragen en tegen eind 2020 tot 100 miljoen dosissen leveren.

11 reacties

  • Lecocq Daniel

    4 jaar geleden
    Zweden, Noorwegen en Finland hebben al schadevergoedingen betaald aan ouders van kinderen die blijvend letsel overhielden aan de vaccinatie tegen de Mexicaanse griep in 2009. Nederland volgt binnenkort (14 gevallen). Een verplichte vaccinatie tegen corona: over mijn lijk!
  • Jo Van Echelpoel

    4 jaar geleden
    Op de markt? Mondiaal info delen en gratis ter beschikking stellen! Dit virus komt immers uit een kano-speelt geen rol vanuit welk land!! Bende oplichters
  • Dirk De Coninck

    4 jaar geleden
    Big pharma gaat hier serieus op verdienen...ik weet waar mijn geld te plaatsen!
  • Danny Buyse

    4 jaar geleden
    Ik sta ook ter beschikking als gezond proefpersoon voor klinische studies. Maar mijn leeftijd wordt nog niet gevraagd en alle studies worden voorlopig op pauze gezet voor mensen boven de 55 jaar door corona. Er zijn mensen die al laten weten absoluut het vaccin niet te willen krijgen. Kunnen ze dat eigenlijk verplichten?
  • alfons schouwaerts

    4 jaar geleden
    Voor een groot deel van de bevolking is een covid besmetting niet ernstiger dan een griep, ik denk niet dat het de bedoeling is de hele bevolking te vaccineren enkel de risico groepen waarin het sterfterisico hoog ligt, de rest kan gerust thuis uitzieken wanneer ze op natuurlijke wijze besmet geraken, en zo creeert men immuniteit onder de bevolking. Net zoals bij onze jaarlijkse griep