Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Coronavaccin Johnson & Johnson blijkt apen al na één dosis te beschermen

Farmabedrijf Johnson & Johnson is in de Verenigde Staten gestart met het testen van een experimenteel coronavaccin op mensen. Het vaccin werd eerder op apen uitgeprobeerd en bleek al na één dosis een sterke bescherming te bieden. De resultaten van dat laatste onderzoek zijn gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Nature.

13 reacties

  • Stef De Vos

    4 jaar geleden
    Ondertussen maakt EU een contract met FRANSE Sanofi met optie voor aankoop van 300 miljoen vaccins. Heeft Franse Sanofi er een? Toch een contact. Bij verbreking ervan, omdat EU bij J&J of elders aankoopt, zal EU waarschijnlijk schadevergoeding aan Franse Sanofi moeten betalen. Dat is EU en Frankrijk in de EU.
  • Dre Verhaert

    4 jaar geleden
    Zelfs als dat vaccin werkt moeten we hopen dat voldoende mensen vertrouwen hebben in de wetenschap en zich effectief laten vaccineren. Als niet minstens 70% zich laat inenten raken we er nooit vanaf. In Nederland twijfelt al meer dan 40% van de populatie of ze dit wel willen. De oorzaak is de constante stroom van fake informatie, verspreid door anti-vaxxers. Hoog tijd om de sociale media wettelijk aansprakelijk te stellen voor de gevolgen van het verspreiden van fake news.
  • phil smedts

    4 jaar geleden
    @Gustaaf Temst, Iedere fabrikant van medicijnen en cosmetica produkten gebruikt proefdieren om hun spul te testen voor het op mensen getest wordt. Met jouw redenering zou je geen enkel medicijn of cosmetica produkt meer mogen gebruiken.
  • phil smedts

    4 jaar geleden
    Goed nieuws, alleen vrees ik dat het vaccin niet of in zeer kleine hoeveelheden in België zal verkrijgbaar zijn, omdat andere landen al op voorhand de mogelijke produktiecapaciteit opgekocht hebben, terwijl onze politici hopen dat het zomaar uit de lucht zal vallen. Het is nu al bekend dat we een tekort aan griepvaccin zullen hebben, en de lijst met medicijnen die niet meer in ons land verkrijgbaar zijn groeit nog steeds, en dat met zoveel ministers van volksgezondheid.
  • Peter Van de Velde

    4 jaar geleden
    Het zoveelste gejuich. Blijkbaar heeft zowat iedereen het wondermiddel gevonden, maar na verloop van tijd hoort men er niets meer van. In maart had ku leuven ook een ontdekking gedaan, iets hoopvols...geen letter meer hierover.