Direct naar artikelinhoud
InterviewChrostin

Chrostin: ‘Tijdens ‘De slimste mens’ zat ik één keer echt high in die stoel’

Chrostin in 'De slimste mens ter wereld'.Beeld VIER

Ze was een van dé revelaties uit het voorbije seizoen van De slimste mens: Christina De Witte aka Chrostin. Met haar gevatte, slimme én rustige antwoorden maakte ze al snel indruk. Al had ze voor dat laatste wel wat hulp.

Opvallend rustig zat Chrostin vorig jaar in de oranje zetels van ‘De Slimste Mens’. Die ontspannen houding kwam niet vanzelf, verklapt ze in HUMO. “Ik ben een vrij nerveus persoon, en om me te ontspannen rook ik weleens een joint”, klinkt het. 

“Vrij vaak, om eerlijk te zijn. Mijn boekhouding doe ik bijvoorbeeld meestal stoned - ik word er altijd erg creatief van, haha – en voor de opnames van De slimste mens heb ik ook telkens gesmoord. Eén keer zat ik echt high in die stoel, al denk ik niet dat iemand het in de gaten had.”

Paniekaanvallen

Ook in De Morgen vertelde de illustratrice al eerder over haar stressniveau. Ze getuigde daarbij in een interview over de paniekaanvallen waar ze soms mee kampte. “Zet mij op een podium voor 200 mensen, en dat komt goed”, klonk het toen. “Maar zet mij aan tafel met vijf mensen die ik niet ken en ik sla helemaal op tilt. Ik krijg daar buikpijn van, ik krijg nu zelfs kippenvel door erover te praten.” 

Intussen zegt Chrostin wel beter om te kunnen gaan met die stress. “Ik geef steeds minder om wat mensen denken. Als ik het goed vind, dan is het oké”, klinkt het. “En goed is goed genoeg. Het hoeft niet perfect te zijn. Mensen zeggen vaak dat ik zelfverzekerd ben. Dat is niet per se zo, maar ik ben gestopt met het te overdenken.”

Die omslag kwam er evenwel niet vanzelf. ““Vroeger nam ik te veel hooi op mijn vork”, geeft ze toe. “Ik ben toen op tilt geslagen: ik raakte niet uit bed, wilde niet meer tekenen, had geen zin meer om iets te doen. Sindsdien heb ik geleerd om nee te zeggen en om me niet langer in duizend bochten te wringen.”

Lees het volledige interview met Chrostin in HUMO en De Morgen