Beeld ter illustratie
Volledig scherm
Beeld ter illustratie © Joel Hoylaerts/Photo News

Al meer dan 119.000 inbreuken op coronamaatregelen

Sinds de start van de coronamaatregelen op 14 maart zijn in totaal al 119.084 inbreuken geregistreerd bij de Algemene Nationale Gegevensbank (ANG). Dat meldt de persdienst van de federale politie donderdag. Het gaat om verschillende soorten inbreuken, gaande van het niet respecteren van het verbod op samenscholing, de maatregelen rond social distancing en de openingsuren. Een kleine week geleden, op 23 juli, stond de teller op ongeveer 117.000 inbreuken.

6 reacties

  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    Mijnheer Van Ranst geeft niet het goede voorbeeld. Indien hij nu, met de nieuwe maatregelen, 5 interviews geeft (de interviewer zit op minder dan anderhalve meter afstand!), heeft hij zijn maximumbubbel reeds bereikt, en mag hij thuis al niet meer binnen. Tenzij deze richtlijnen niet gelden voor hem... De man die beweerde dat mondmaskers van geen nut zijn, moet er nu een dragen!
  • marcel lion

    4 jaar geleden
    Geen genade elke overtreding is er één teveel, boetes direct innen zonet 10% administratieve kosten erbovenop.
  • André Christiaens

    4 jaar geleden
    Is dat niet mooi van onze bestuurders om mensen te beboeten, welke boeten staat hun te wachten om de mensen zo te behandelen met het Corona virus. Hopelijk worden zij ook eens goed gestraft bij de volgende verkiezingen en worden ze niet meer herkozen. Wij hebben leiders nodig die ons land opbouwen in plaats van uit te melken.Een voorbeeld 9 minister van Volksgezondheid nog 2 meer en hebben een voetbal ploegje.
  • luc verriest

    4 jaar geleden
    En zoals het in ons land schering en inslag is, zou ik enerzijds toch wel eens willen weten hoeveel van die overtreding beboet zijn, en anderzijds hoeveel van die boetes geïnd werden. Deze cijfers zouden wellicht een totaal ander beeld geven.
  • Frans Peeters

    4 jaar geleden
    Om er nogmaals de nadruk op te leggen dat de burger de schuld is, in de crisis maand een man die een broodje aan het opeten was op een bank een boete zien krijgen, ongelooflijk