Photo News
Volledig scherm
© Photo News

“Op 26 juli tussen 8 en 9 bij Matinee Coffee geweest? Ga in quarantaine”: zo gedetailleerd is contacttracing in Australische deelstaat

Terwijl het in ons land nog niet echt op punt staat, wordt op andere plaatsen in de wereld met een vlijmscherpe precisie aan contacttracing gedaan. In de Australische deelstaat Nieuw-Zuid-Wales bijvoorbeeld, waartoe ook Sydney behoort. Daar worden mogelijke besmettingen geïsoleerd tot de exacte locatie en het juiste tijdframe, en eventueel gevraagd om in zelfquarantaine te gaan.

4 reacties

  • Lesley Cuppers

    4 jaar geleden
    Daar kan de Belgische regering nog eens iets van leren. Het water staat hier al aan de lippen!! Go go go regering. Schiet eens in actie i.p.v. te praten over misschien dit... of misschien dat... en we wachten nog eens af.
  • Pieter Janssens

    4 jaar geleden
    Wij gaan er eerst zelf eentje in elkaar steken, daarna er alle foutjes uithalen, daarna zien wat er nodig is om het beter te laten werken... Waarom beter niet zo een app die reeds functioneert aankopen... die mensen hebben het verdient en zullen het blijven updaten..;arm België
  • Lisette Nelissen

    4 jaar geleden
    Het probleem is dat we hier altijd wel iemand hebben die vindt dat zijn privacy geschonden wordt. Bij voorkeur diegenen die alles per bankkaart of creditcard betalen waardoor een ze hoe dan ook traceerbaar zijn.
  • ronny cuypers

    4 jaar geleden
    Kan diezelfde app dan niet simpelweg hier gebruikt worden?